Veličković: "Da se stisnu zubi, nema kuknjave"

Autor: Beta Beta
petak 05.04.2019.
18:33
Izvor: Beta

Kapiten košarkaša Partizana Novica Veličković rekao je danas, pred odlučujući meč protiv Crvene zvezde u polufinalu ABA lige, da od svog tima jedino zahteva da pruži maksimum.

Beta/Saša Đorđević/Ev
Beta/Saša Đorđević/Ev

Povezane vesti

Kapiten košarkaša Partizana Novica Veličković rekao je danas, pred odlučujući meč protiv Crvene zvezde u polufinalu ABA lige, da od svog tima jedino zahteva da pruži maksimum.

"Treba da pružimo maksimum, da mirne glave možemo da kažemo da smo dali sve od sebe kada se sve završi. Mnogo puta smo imali dobar rezultat kada smo dali maksimum, ali to, naravno, nije garant rezultata. Samo to želim, nema šta drugo. Veliki je pritisak, tenzija, ali plaćen si za to i to je i gušt derbija i sporta", rekao je Veličković novinarima u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde sutra igraju treći, odlučujući meč polufinala plej-ofa ABA lige.

"Kroz košarkašku karijeru pokušavam da kažem da maksimum može samo dobre stvari da donese i da ta posvećenost i borba, koja treba da bude na vrhuncu, zna da pomera razne granice. Jedini način da prebrodiš strah, tremu jeste da izadješ i daš bukvalno sve od sebe, a ne da razmišljaš o spoljnim stvarima koje mogu da odvuku pažnju", rekao je Veličković.

Veličković se u prvoj utakmici polufinalne serije povredio, ali je igrao drugi meč.

"Imamo dobru hemiju u ekipi i za njih bih sve uradio. Stisnu se zubi i nema kuknjave. Momci su dovoljno zreli i hrabri i sigurno da jedva čekaju. Sedam dana razmišljaš o ovoj utakmici, samo da počne", rekao je Veličković.

Prvi meč dobila je Zvezda posle produžetka sa 106:101, dok je u drugom slavio Partizan sa 70:67.

"Utakmice su bile različite, prva sa mnogo, druga sa malo koševa. Jako je teško reći šta treba da pružite, koliko u odbrani ili napadi. Utakmica je živa, kada se igra na jednu loptu jedan posed zna da je okrene. Razmišljam samo da počne, više mi je ono...", rekao je Veličković.

Utakmica se igra sutra od 18.00.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke