Vejdov potez karijere, Bogdanova partija sezone!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 28.02.2019.
09:02
Izvor: Sportske.net

Dvejn Vejd nije dozvolio šampionu da se izvuče, Bogdanović sjajan protiv lidera, ipak Kingsi izgubili posle produžetka. Boston u velikoj krizi, važne pobede Jute i Lejkersa.

David Santiago/Miami Herald via AP
David Santiago/Miami Herald via AP

Povezane vesti

Imao je Dvejn Vejd mnogo velikih trenutaka u karijeri, ali u svojoj poslednjoj sezoni, pamtiće ovaj. Majami je protiv šampiona prokockao 24 poena prednosti, ali kada je izgleda da pobeda ide sa Floride, Vejd je iz nemoguće pozicije od table pogodio trojku, iako je prethodno popio blokadu od Džordana Bela.

Dvorana je proključala u prvom meču ova dva tima u Kaliforniji gledali smo sličan scenario, samo su Voriorsi sačuvali pobedu. Međutim sada je Vejd pogodio za dragocenu pobedu Hita. Goran Dragić je ponovo onaj pravi, barem je bio u drugoj četvrtini kada je dao 20 poena, od ukupno 27 za svoj tim.

Na drugoj strani Klej Tompson je dao 36, Durant 29, sada Voriorsi imaju samo pola pobede prednosti nad Denverom u borbi za top poziciju na Zapadu.

Lejkersi su se osvetili Pelikansima, slavili su kod kuće iako je Entoni Dejvis nesuđeno pojačanje bio na drugoj strani. "Obrva" je dao 22 poena za tri četvrtine, Rendl 35 protiv bivšeg kluba, ali na kraju pobeda je ostala na Pacifiku. Lebron je brojao do 33, domaćin je zakomplikovao stvari u finišu, ali su ipak uspeli da stignu do pobede u večeri u kojoj je Rondo imao čak 16 asistencija.

Džejms Harden je ubacio 30 poena, uz ne baš impresivan šut, Kapela dodao 23, Hjuston je dobio u Severnoj Karolini. Meč je ipak dobio Kris Pol odbranom nad Kembom Vokerom koji je do poluvremena ubacio 27 poena. Zatim ga je plej Hjustona smirio, pa je lider Hornetsa ipak završio sa 35. Pol je inače došao kući, propuštao je mečeve u Severnoj Karolini zbog povrede prethodne dve godine, pa su njegovi navijači, porodica bili na tribinama.

Atlanta je uz 36 poena Trae Janga tukla Minesotu, veteran Ariza je Vizardse vodio do neočekivane pobede u Bruklinu. Ubacio je 23 poena, imao 10 skokova, Bredli Bil je sa 31 košem napunio Netse, tim iz prestonice ne odustaje, sada su tri pobede iza osmoplasiranog Šarlota.

Boston je u velikoj krizi, četvrti poraz u nizu, Demijen Lilard je ubacio 33 poena Seltiksima, Portland na turneji igra sjajno, dobili su do sada dva četiri meča na Istoku, ukupno imaju pet pobeda u seriji. Kajri je dao 31 koš, nedovoljno da svom timu donese prvu pobedu posle Ol-Star pauze.

Čikago je u meču koji nije odlučivao ništa odneo pobedu iz Memfisa, 26 poena Luke Dončića, 10 skokova, 7 asistencija i 7 grešaka u trijumfu Dalasa protiv Indijane. Slovenac je poslednji dan pred 20. rođendan obeležio pobedom protiv tima koji pada na tabeli.

Dončić danas ima slobodan dan, kaže da će biti kod kuće sa porodicom.

"Ne smem da izađem, još uvek sam vrlo mlad", našalio se sjajni Slovenac.

San Antonio je dobio Detroit, uz 17 poena, 13 skokova i 8 asistencija DeRozana, važna pobeda za Jutu protiv Klipersa. Oni su i dobili seriju protiv rivala u borbi za plej of, vratili se sa -17 i slavili uz 32 poena Donovana Mičela.



Fantastični Bogdan Bogdanović je mučio lidera u Sakramentu, ubacio je 28 poena, ali nakon produžetka pobeda ide u Milvoki. Bogdan je imao i po 8 skokova i asistencija, Badi Hild je ubacio 32 poena, ali nije bilo dovoljno. Adetokumbo je za 25 minuta brojao do 17, junak je bio Bledso koji je završio sa 26 poena, 5 dao u produžetku, za Kingse je loša vest povreda Beglija, Bjelica nije ulazio u igru...

LA Lejkers - Nju Orleans 125:119
Sakramento - Milvoki 140:141 pr.
Juta - LA Klipers 111:105
San Antonio - Detroit 110:101
Memfis - Čikago 107:109
Boston - Portland 92:97
Bruklin - Vašington 116:125
Majami - Golden Stejt 126:125
Atlanta - Minesota 131:123 pr.
Šarlot - Hjuston 113:118

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke