Vejd prelomio, "Vrelina" ili kraj!

Autor: Nikola Miloradović
petak 14.09.2018.
19:01
Izvor: Sportske.net

Jedan od najboljih bekova koje je NBA liga ikada videla, još uvek nije doneo konačnu odluku, ali je poprilično suzio izbor.

EPA-EFE/ERIK S. LESSER
EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Povezane vesti

Dvej Vejd je 2003. godine drafrovan kao peti pik na draftu od strane Majami Hita.

Narednih 13 godina branio je boje ove ekipe, osvojio je tri NBA prstena i 2006. godine bio MVP velikog finala.

Preselio se 2016. godine u rodni Čikago, gde je poneo dres Bulsa, ali je samo godinu dana kasnije napustio rodnu grudu i pridružio se svom velikom prijatelju LeBronu Džejmsu u Klivlend Kavalirsima.

Ipak, nije se dugo zadržao u Ohaju, poslednjeg dana za trejdove minule sezone, vratio se u voljeni Majami i ponovo poneo dres "Vreline".

Sada je slobodan agent, bilo je priče da bi mogao da se okuša u Evropi ili Kini, ali je sve ostalo na spekulacijama.

Iskusni košarkaš je sada obelodanio da za njega u ovom trenutku postoje dve opcije, povratak u dres Majamija ili penzija.

"Uvek sam pričao, kada sam se vratio u Majami, to je bilo to za mene. Rekao sam već u prvom intervjuu da ne želim opet da pakujem torbe i odem negde. Moja porodica je ovde, deca mi rastu, tako da ako naredne godine ne budem nosio dres Majamija, nosiću ga ispod duksa ili jakne", jasan je Vejd.

Hit ima problema sa "seleri kepom", pa Vejdu mogu da ponude dve solucije. Jedna je veteranski minimum od 2,4 miliona dolara za narednu sezonu, ili 5,3 miliona dolara kao poreski izuzetak na srednjem nivou.

Videćemo kako će se sve završiti, Vejd ima 36 godina i 15 godina iskustva u najjačoj ligi sveta, nema sumnje da bi mogao da pomogne mladoj ekipi Majamija i u narednoj sezoni, ali ostaje da se vidi kako na sve gleda uprava "Vreline" na čelu sa Petom Rajlijem.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke