Vejd izmislio vremensku mašinu, Popu miriše na prošlogodišnju "metlu"!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 17.04.2018.
08:12
Izvor: Sportske.net

Putovanje kroz vreme za "Fleša" i brejk u Filadelfiji. Voriorsi u drugom poluvremenu odvrnuli na najjače...

EPA-EFE/ERIK S. LESSER
EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Povezane vesti

Kao u najboljim danima. Dvejn Vejd je zaustavio vreme, vratio sat unazad, ubacio 28 poena, pa je Majami napravio brejk u drugoj utakmici serije protiv Filadelfije.

Ujedno, to je bio prvi poraz Siksersa u 17 mečeva računajući i regularnu sezonu. Iskopali su preveliku rupu, vratili se sa -16 na jedan posed, ali je Vejd pogodio kada je bilo najpotrebnije.

Bio je senzacionalan u drugoj četvrtini kada je i napravio razliku, pogodio prvih sedam šuteva na utakmici, a usput je prešao i Lerija Birda na 10. mestu večne liste u broju postignutih koševa u plej ofu.

Siksersi su ponovo bili bez Embida, za razliku od prvog meča u prvom poluvremenu noćas nisu pogodili ništa. U nastavku su se raspucali, Simons je ubacio 24 poena, Šarić 23, ali nije vredelo, protiv Vejda nisu mogli.

Dragić odobar,, 20 poena, 3 asistencije, 4 skoka, Džejms Džonson je ubacio 18 poena, imao 7 skokova i 5 asistencija.

Serija se seli u Majami, videćemo može li Filadelfija da vrati brejk i prednost domaćeg terena.

U drugom meču večeri, još jednom se pokazalo da su Voriorsi prejaki za ovakve Sparse. Iako je bilo mučenja u prvom poluvremenu, u nastavku je usledila šuterska klinika. Na kraju 15 trojki za Golden Stejt, 32 poena za Duranta, 31 za Tompsona, sa druge strane Oldridž nedovoljan, 34 poena, 12 skokova, ali jednostavno San Antonio nema dovoljno oružja za Golden Stejt i bez Karija. Nedostaje Leonard, vidi se to u svakom meču, Popović je probao da promeša stvari Rudi Gej u startnoj petorci, ali nije bilo pomoći.

Prošle godine je šampion počistio San Antonio, i ove bi moglo da bude slično, Voriorsi će učiniti sve da tako i bude kako bi dali više vremena za odmor i lečenje Stefu Kariju.

Serija ide u Teksas, treći meč je u četvrtak u San Antoniju.

Golden Stejt - San Antonio 116:101 (2:0)
Filadelfija - Majami 103:113 (1:1)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke