Večiti, Evropa zove - Zvezda protiv PAO za nastavak evroligaškog sna, Partizan u Bolonji traži mesto u TOP 8!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 05.02.2020.
08:51
Izvor: Sportske.net

Uzbudljivo košarkaško veče za navijače širom Srbije.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Pred najvećim srpskim košarkaškim klubovima večeras su veliki izazovi u evropskim takmičenjima.

Crvena zvezda će u okviru 23. kola Evrolige ugostiti Panatinaikos u Štark Areni, meč je na programu danas od 19 časova (TV Sportklub 1).

"Crveno-beli" su pod imperativom pobede ukoliko žele da nastave borbu za plasman u TOP 8 fazu, ali zadatak u vidu "zelenih" iz Atine nije nimalo lak.

PAO je prekinuo niz sjajnih rezultata u Evroligi porazom u Valensiji, trenutno se nalazi na šestom mestu Evrolige, pa bi Zvezdi eventualna pobeda mogla da donese ogroman "vetar u leđa" kada su u pitanju evropske ambicije.

Ekipa Dragana Šakote je svoj fokus preusmerila na takmičenje u ABA ligi kako joj ne bi izmakao plejof, pa se to jasno odrazilo na rezultate u Evropi.

Pobeda u derbiju nad Partizanom je sasvim sigurno podigla Zvezdu koja ima sjajnu priliku da se revanšira Grcima za poraz u Atini u oktobru prošle godine 87:82.

Andrea Trinkijeri

Partizan se nalazi u daleko povoljnijoj situaciji kada su u pitanju evropske ambicije, večeras od 20 časova (TV Sportklub 2) "crno-beli" gostuju ekipi Virtusa u Bolonji u okviru petog kola grupe E TOP 16 faze Evrokupa.

Tim Andree Trinkijerija se nalazi na pravom putu da obezbedi plasman među osam najboljih ekipa Evrokupa, sa učinkom 3-1 i boljim skorom u međusobnom duelu sa Virtusom trenutno je lider svoje grupe.

Italijani će ući u meč veoma motivisani posle ubedljivog poraza u prvom meču u Beogradu, ali Partizan je pokazao da može da nadigra svaku ekipu u Evrokupu, tako da nema sumnje da nas očekuje pravi spektakl u Paladoca Areni.


"Crno-beli" bi eventualnom pobedom praktično osigurali plasman u narednu rundu Evrokupa, dok ni eventualni poraz ne bi značio kraj ambicija u tom takmičenju.

Trinkijeri je istakao da je Virtus i dalje najveći favorit za osvajanje Evrokupa predvođen Aleksandrom Đorđevićem na klupi i Milošem Teodosićem i Stefanom Markovićem na parketu, međutim "crno-beli" će kao i uvek ići na pobedu i u ovom meču.

Mogu li Večiti do velikih evropskih pobeda ove večeri?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 05.02.2020
18:03

Prošlo je dva dana od derbija, zašto "porodičan čovek" i borac za prava nije stao u odbranu bivšeg trenera Crvene Zvezde i njegove žene koji su najgnusnije vredjani u ponedeljak, samo zato što njihov sin igra za Partizan? Ali kad se komšinica odrekne Trifunovića, zarad Čovića hahaha. Imate li obraza?

avatar
Jug i samo Jug
Wednesday, 05.02.2020
11:38

Da se nelazemo, cz je svoje ucesce zavrsila. Plafon 10 mesto. Bolje bi im bilo da se okrenu ABA ligi ako misle i dogodine da igraju EL.