"Večiti" derbi u Top 16 - Moguće je, evo i pod kojim uslovima!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 13.12.2018.
17:28
Izvor: Sportske.net

Partizan će svakako u slučaju plasmana u Top 16 završiti u Grupi H. Evo koji je uslov da i Zvezda bude njen deo i da gledamo dva "večita" derbija u Evrokupu.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Kolo pre kraja grupne faze Evrokupa Crvena zvezda mt:s overila je plasman u Top 16, a šanse Partizana da se nađe u narednoj rundi takmičenja porasle su usled osvarenih rezultata u 9. kolu Grupe C.

Kako je šampion Srbije već overio mesto među 16 najboljih, hajde da se još jednom podsetimo šta treba da se dogodi da bi i Partizan igrao Top 16 fazu.

Crno-beli u poslednjem kolu dočekuju Turk Telekom i samo pobeda nad klubom iz Ankare omogućava Partizanu da se domogne druge runde takmičenja.

Opcije za plasman u Top 16:

- Poraz Trenta, Zenit dobija Asvel i Partizan Turk Telekom sa +6;

- Poraz, Trenta, Zenit gubi od Asvela i Partizan dobija Turk Telekom sa +2;

- Pobeda Trenta, poraz Zenita i Partizan dobija Turk Telekom bilo kojom razlikom;

Treba reći i to da bi Trento u slučaju trijumfa nad Valensijom imao četiri pobede, pa bi uz pobedu Zenita nad Asvelom napravio problem Partizanu. U takvoj konstelaciji stvari Turk Telekom bi išao dalje jer bi imao pobedu više od Partizana i Trenta u krugu.

Ukoliko Trento bude poražen, razlika je samo u tome da li će Zenit savladati Asvel, jer bi u tom slučaju Partizanu trebala pobeda nad Turk Telekomom od najmanje pet poena, ili će crno-beli u slučaju poraza Zenita moći da slave i sa dva poena razlike da bi prošli dalje.

Ono što je potpuno jasno, Partizan će u slučaju plasmana u Top 16 proći dalje kao četvrti tim u Grupi C, a to znači da bi u sledećoj rundi igrao u Grupi H protiv Uniksa, drugog u Grupi A i Cedevite!

Dakle, da bi Crvena zvezda mt:s i Partizan NIS završili u istoj grupi neophodno je da crveno-beli budu drugi u Grupi A.

Kako je to moguće?

Vrlo jednostavno. Dovoljno je da u poslednjem kolu Crvena zvezda mt:s savlada Galatasaraj, a da Andora izgubi od Monaka. Andora ima bolji međusobni skor i zbog toga bi u slučaju da završi sa istim brojem pobeda i poraza kao i Zvezda bila ispred šampiona Srbije.

Moguće je i da obe ekipe dožive poraz, a da Ulm pobedom nad Brešom uđe u krug sa Zvezdom i Andorom, a u tom slučaju bi Zvezda bila četvrta u grupi jer u krugu ima najslabiju koš razliku. Adora bi bila druga, Ulm treći, a Crvena zvezda četvrta.

Kada podvučemo crtu, dolazimo do zaključka da će Crvena zvezda u slučaju pobede u Istanbulu i poraza Andore od Monaka otići u Grupu H, a da će Partizan u slučaju plasmana u Top 16 igrati baš u toj grupi.

Na taj način imali bi grupu sa tri kluba iz ABA lige (Zvezda, Partizan, Cedevita), a četvrti član bio bi Uniks iz Kazanja.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 13.12.2018
20:39

Nikad vise u kosarci, rukometu, vaterpolu i hokeju...

avatar
DekiStankovic5
Thursday, 13.12.2018
20:20

Svasta vala sa ovim Evrokupom :)

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 13.12.2018
20:36

U kom smislu svasta?

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 13.12.2018
19:45

Najrealnije je da mi budemo cetvrti, a komsije treci, a realno mi bismo tada uboli premiju. U grupi de idemo na Uniks, Andoru i Cedevitu, imas cemu da se nadas i cak su ti realne sanse za TOP8. Cak i u slucaju de smo mi treci TOP 8 nije nedostizan, jer grupa Monako, Alba/Kuban (ko izgubi i u toj grupi bude drugi) i Ritas nije nesto teska, de nemozes traziti sansu za prolaz.
Sto se tice komsinice, smesno zvuci, ali njima je najbolje da budu cetvrti, jer od mogucih opcija, grupa u kojoj su Frankfurt, Asvel i pobednik duela Kuban/Alba je nekako najlaksa od ponudjenih. Najrealnije ako budu treci idu na Spance (Unikaha i Valensija) i 99% ko cetvrti ce biti Limoz, a ako budu drugi (u sta sumnjam, jer tesko da ce Andora ispusiti premiju) idu na Uniks, Cedevitu i najverovatnije nas.