Večerašnji derbi bitno će se razlikovati od prethodnog, ima li to uticaja na konačan epilog?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 03.02.2020.
10:07
Izvor: Sportske.net

Prvi košarkaški derbi u 2020. godini gledaćemo večeras od 18 časova u ''Pioniru'', Zvezda će biti u ulozi domaćina, Partizan u ulozi lidera na tabeli.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

To je ujedno i prva bitna razlika u odnosu na prethodni susret crno i crveno-belih, kada je Partizan pred svojim navijačima savladao evroligašku ekipu Crvene zvezde sa 75:72, ali podsećanje na taj meč navodi na zaključak da će večeras biti još nekih značajnih razlika u odnosu na taj susret.

Zvezdu su tada po poenterskom učinku predvodili Filip Čović (14) i Majkl Odžo (11 poena, 7 skokova), ali  Zvezdin plej se još uvek oporavlja od povrede, dugo ga nije bilo na terenu, dok je uloga Majkla Odža posle dolaska Vladimira Štimca sada znatno skromnija.

Zbog toga se očekuje da Zvezdini lideri u večerašnjem derbiju budu neki drugi igrači, pre svih sjajni Lorenco Braun, ali i novajlije Kevin Panter i pomenuti Vladimir Štimac.

Bili Beron takođe je umeo da zagroča život crno-belima, a prošle sezone su važne uloge imali i Dejan Davidovac i Ognjen Dobrić, pa ni njih ne treba zanemariti.

Stratos Perperoglu se oporavio od povrede, trener Šakota mu sada polako dozira minutažu, pa bi to mogla da bude najveća enigma u kojoj meri će prekaljenog asa Zvezdin šef struke večeras koristiti.

Kada je Partizan u pitanju, i kod crno-belih ima značajnih promena u odnosu na prethodni dvoboj sa Zvezdom. Pojačali su se Džejmsom Mekaduom i Redžijem Redingom, ali ovaj drugi je povređen i ne samo da neće igrati večeras, nego i u narednom periodu, do daljnjeg.

Priliku će zato ponovo dobiti mladi Uroš Trifunović, u koga trener Andrea Trinkijeri ima sve veće poverenje i jasno je da će i protiv Zvezde ovaj momak dobiti priliku da pokaže svoj kvalitet.

Dolaskom Mekadua, Partizan sada ima već izbor kvalitetnih igrača na centarskim pozicijama, a što je za crno-bele najvažnije, Amerikanac se vrlo brzo uklopio u ekipu i večeras bi mogao da bude jedan od njihovih najvećih aduta.

Partizanova prednost moglo bi da bude to što je ima više vremena za pripremu utakmice, dok su crveno-beli umorni od evroligaškog dvoboja sa Efesom, ali kada je derbi u pitanju, umor nije nikakav izgovor, to se sve zaboravi kada utakmica počne.

Partizanu bi pobeda mnogo značila u borbi za prvo mesto pred plej-of, dok Zvezda tek treba da obezbedi mesto među četiri najbolje ekipe.
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Petar Petar
Monday, 03.02.2020
15:39

Iskreno, 70:30 u procentima u korist Zvezde. Kad nismo dobili Buducnost, ili Cedevitu u gostima, tesko da mozemo Zvezdu kojoj ova utakmica bas znaci, a i bolja je ekipa od pomenutih i to mnogo.

avatar
Bato C.
Monday, 03.02.2020
12:54

Sretno svima i nek pobedi KOŠARKA