Veče iznenađenja - Oli pao u Bambergu, Nedović razbio Himki!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 14.12.2017.
22:07
Izvor: Sportske.net

Početak dvanaestog kola najkvalitetnijeg košarkaškog takmičenja u Evropi obeležio veliki broj iznenađenja. Nakon Fenerbahčea poražene su i ekipe Olimpijakosa i Himkija.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Kolo je otvoreno u Istanbulu gde je aktuelni šampion Evrope poražen od Žalgirisa. Bilo je to tek prvo od tri iznenađenja kojima smo mogli da posvedočimo večeras.

Brose Bamberg je kao domaćin slavio protiv Olimpijakosa rezultatom 67:65 (15:14, 17:26, 18:18, 17:7) zahvaljujući sjajnoj završnici meča.

Gosti su na početku poslednjeg kvartala imali osam poena prednosti, a uspeli su da stignu i do dvocifrenog vođstva koje je tim Andree Trinkijerija istopio nakon šest minuta igre.

Nakon trojke Avgustina Rubita (65:62) Bamberg je preuzeo vođstvo i zadržao ga do kraja meča tako da je u okviru 12. kola uzeo meru jednom od favorita za plasman na završni turnir.

Luka Mitrović nije igrao zbog povrede, Dejan Musli i dalje nema pravo nastupa u Evroligi, a najefikasniji u trijumfu Bamberga bio je Dorel Rajt sa 20 poena i 7 skokova.

U poraženom sastavu trojica su ostvarila dvocifren poenterski učinak. Jorgos Printezis je postigao 12 poena i upisao 7 skokova, a pratio ga je Vasilis Spanulis sa 11 poena i 4 asistencije. Nikola Milutinov nije bio u protokolu.

Nešto manje iznenađenje predstavlja trijumf Unikahe nad Himkijem (93:84), premda se mora reći da Himki spada u red najkvalitetnijih timova u Evroligi i da je imao fantastično otvaranje sezone.

Srpski internacionalac Nemanja Nedović zablistao je u pobedi Unikahe i sa 21 poenom i 7 asistencija bio najzaslužniji za trijumf kluba iz Malage. Dragan Milosavljević nije bio u konkurenciji za tim, a Nedovića su poenterski pratili Adam Vačinski (15 pts) i Džejms Ogastin (14 pts, 12 sk).

Stefan Marković je utakmicu završio sa 3 poena i 4 asistencije, a Aleksej Šved je standardno bio najefikasniji u Himkiju sa 28 poena ali i sa 12 promašaja iz 17 pokušaja u šutu za tri poena i 4 izgubljene lopte.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke