Vasa svemogući - Srbin vodio Efes do novog trijumfa!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 10.01.2019.
19:41
Izvor: Sportske.net

Sjajnu sezonu ima Vasilije Micić u dresu Anadolu Efesa. Večeras je bio najzaslužniji za dvanaesti trijumf turskog sastava u Evroligi.

Epa/Maxim Shipenkov
Epa/Maxim Shipenkov

Povezane vesti

Prva utakmica 18. kola Evrolige odigrana je u dvorani "Sinan Erden" gde je Anadolu Efes ugostio ekipu Himkija koja je i večeras igrala bez svog najboljeg igrača.

Lišeni pomoći Alekseja Šveda Moskovljani nisu uspeli da pruže adekvatan otpor ekipi Ergina Atamana koja je slavila rezultatom 81:72 (23:16, 13:18, 26:17, 19:21) i tako zabeležila dvanaestu pobedu u tekućoj sezoni.

Motor pokretač domaćeg tima bio je sjajni Vasilije Micić koji je sa 16 poena (2/4 za dva, 3/6 za tri), 8 asistencija i ukradenom loptom bio najefikasniji u pobedničkom sastavu.

Brajant Danston, Džejms Anderson i Adrijen Moerman ubacili su po 11 poena, s tim što je potonji kao i Vasa Micić bio na korak od "dabl-dabl" učinka ali mu je nedostajao jedan skok.

Himki je tokom većeg dela meča imao problema sa šutem spolja. Tek u završnici Stefan Marković je uspeo da namesti ruku i pogodi dve trojke čime je Himki stigao do šest pogodaka iz 26 pokušaja.

Stefan Marković je postigao 8 poena i upisao 3 skoka, a najefikasniji u Himkiju bio je Džordan Miki sa 14 poena, 9 skokova, 3 blokade i 2 asistencije.

Efes je tako i drugi put u tekućoj sezoni savladao Himki i čini se da se Atamanov tim nalazi na sigurnom putu ka plasmanu u Top 8.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke