Vasa ponosan: "Da je bilo više iskustva, mogli smo i da osvojimo"

Autor: Pavle Knežević
nedelja 20.05.2018.
19:43
Izvor: Sportske.net

Srpski reprezentativac ponosan na sve što su on i njegov tim uradili na "fajnal foru".

zalgiris.lt
zalgiris.lt

Povezane vesti

Žalgiris je sezonu iz snova u Evropi završio na trećem mestu, pobedom nad favorizovanim CSKA 79:77, a srpski reprezentativac Vasilije Micić odigrao je sjajnu utakmicu, koju je završio sa 15 poena, četiri skoka i četiri asistencije.

"Fantastična i nefantastična utakmica, na kraju je bilo nešto što nismo očekivali na osnovu prvih 35 minuta, ali znajući kako igramo ove sezone, nije bilo neočekivano. Opet, mnogo utakmica smo dobili u neizvesnim završnicama, ali jasno je da nam fali iskustvo da finiširamo meč kako treba.

Mada, ovako je možda i slađe, jer znamo protiv koga smo igrali. Možda oni nisu bili u najboljem raspoloženju danas, ali imaju kvalitet da se vrate sa minus 20, što su i pokazali. Mnogo sam srećan
", rekao je Micić novinarima u miks zoni posle utakmice.

Žalgiris je vodio 21 poen razlike, ali je CSKA prišao na dva, imao je i šut za izjednačenje, a posle i za pobedu, ali ih nije iskoristio. Koliko tebi znači što si preuzimao odgovornost i odigrao dobro?

"Znači mi, pogotovo što je prethodna utakmica bila pre dva dana i nije bila najsjanija. Mnogo mi je drago da kroz dva dana unapredim igru. Može bolje i od ovoga, ali velika je stvar: prvo iskustvo na fajnal foru i svaki minut znači. Drugo, takve trenutke svaki košarkaš najviše voli, pa i ja", rekao je Micić.

Imao si sjajnu sezonu. Sa reprezentacijom si osvojio srebro, a sada si na "fajnal foru", iako su te mnogi osporavali i sumnjali u tebe.

"Meni je prošla sezona u Turskoj bila pokazatelj šta mogu, bez obzira na  komentare i druga mišljenja. Svako ima pravo na svoje mišljenje, ja sam dečko koji voli da trenira i da radi. Znam iz čega sam se vratio iz kakvih stvari sam izašao. Jednostavno, moja karijera je svaka sledeća utakmica i svaki sledeći dan", rekao je Micić.

Kakvi su planovi Žalgirisa sada, posle ovakve sezone?

"Ne znam, neki igrači su ostali, neki treba da idu. Pangos treba da ide, imao je izvanrednu sezonu i njegovi apetiti su veliki. Ne znam šta će biti sa trenerom, i on je imao neverovatnu sezonu, i ličnu i timsku, ali klub ima viziju. Priča se dosta u Litvaniji da će da poboljšaju neke stvari i da će hteti oforme još jači tim, ali ova sezona je bila pokazatelj da i bez najvećeg budžeta može da se napravi rezultat. Ja sam bio deo toga i jako se ponosim", rekao je Micić.

Potpisao si ugovor na jednu plus jednu godinu, jeste li razgovarali o tvom ostanku?

"Ja iskreno nikad to ne radim dok se ne završi sezona. Jednostavno, ne volim. I ove je bilo tako sa trenerom, bila je priprema samo svake sledeće utakmice, naredna se nije gledala", odgovorio je on.

A je l' ti lepo tamo?

"Stvarno je lepo, organizacija je izvanredna, imaju možda i najbolje uslove u Evropi", kaže Micić.

Sad kad je turnir gotov, da li misliš da ste mogli da napravite tu senzaciju i pobedite Fenerbahče, odnosno, osvojite turnir?

"Ja mislim da jesmo, to se vidi i po tome što smo cele sezone pobeđivali najjače rivale, a meč protiv Fenera nije bio tako loš. Definitivno je falilo iskustva, i te izgubljene lopte i 19 poena za 12 minuta Diksona, ali smo i tako bili na minus tri, minus jedan. Fenerbahčeu želim sve najbolje i želim im da osvoje titulu", rekao je Vasilije Micić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke