Varda o pasošima strancima: "Naša deca su očigledno SLINE!"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 13.02.2019.
13:14
Izvor: Sportske.net

Bivši košarkaš Partizana Ratko Varda oglasio se na društvenim mrežama i žestoko iskritikovao odluku da se Markusu Pejdžu dodeli srpsko državljanstvo.

aba-liga.com/Sutjeska
aba-liga.com/Sutjeska

Povezane vesti

Košarkaški klub Partizan NIS upotrebio je opobani recept i problem sa strancima rešio tako što je Markusu Pejdžu dodeljeno srpsko državljanstvo.

Takva praksa je već upražnjavana tokom prethodnih godina i mnogi su digli glas, a ovoga puta je najupečatljivija bila reakcija bivšeg košarkaša Partizana Ratka Varde.

Nekadašnji centar crno-belih oglasio se putem Instagrama i poručio da se radi o sramotnoj odluci.

"Treba li bilo koji komentar!? Ma jok, mi smo zemlja velikog srca. Tako, bre, treba! Još jednom da pokažemo da državljanstvo Republike Srbije očigledno nekim ljudima ništa ne znači, da su naša deca očigledno 'SLINE' koje treba istresti iz nosa pa dajete državljanstvo nekome ko je pre ove godine za Srbiju čuo možda samo preko TV i svi su oni bolji od naše dece!", raspalio je Varda.

Ratko Varda je u bogatoj karijeri nastupao za klubove sa različitih meridijana, ali se iz "pečalbe" nije vratio sa novim državljanstvom.

"Zašto meni niko nije dao američki pasoš, tuski, ruski, poljski... Pa zato što se pasoš ne daje strancima ili kome već, jer da bi posao državljanin jedne zemlje treba da oženih neku devojku iz Srbije, da imaš decu sa njom ili da su ti baba ili deda iz zemlje čiji pasoš dobijaš", dodao je Varda.

On je potom podsetio na lični primer iz 2013. godine kada je u dresu Radničkog iz Kragujevca nastupao kao državljanin Bosne i Hercegovine.

"Sram vas bilo i da ne pominjem ponaosob svakog od vas koji ste ovo dopustili ili napravili, jer para vrti gde burgija neće. Da vas podsetim na jednu činjenicu iz 2013. godine dok sam igrao u Radničkom. Pre nego što sam pokidao Ahilovu tetivu za finale Kupa Radivoja Koraća nisam bio državljanin Srbije iako sam izmirivao sve poreske obaveze (tad sam bio državljanin Srbije) i živeo u Beogradu od svoje 12. godine ili od 1991. E, tad sam bio državljanin Bosne i Hercegovine jer je vama to tako odgovoaralo! Ponosan sam na svoje korene! Ja sam Srbin iz Bosne ali pre svega čovek i sportista! Sram vas bilo!", poručio je Varda.

Praksa da se strancima po sistemu "ad hoc" dodeljuju pasoši nije ustanovljena ove godine, pošto smo u prošlim sezonama imali iste primere.

Zbog svega rečenog neophodno je razmotriti ukidanje ograničenja broja stranaca ili povećanje kvote.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

20 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Čeki
Wednesday, 13.02.2019
19:10

Koliko ja ovog coveka postujem. Bez obzira sto je igrao za Partizan, uvek sam ga voleo i gotivio i uvek mi je bilo zao kad bih cuo da ga nasi navijaci vredjaju jer nije to zasluzio. Sve je u pravu covek i ovako svako normalan treba da misli.

avatar
svojnasvome
Wednesday, 13.02.2019
18:14

Pa mogu I da se slozim sa Vardom......Ali bih voleo da on...neko vec.....prokomentarise nesto sto je aktuelno vec neko vreme u Vojvodini! Dragi Ratko na hiljade drzavanja Srbije, od cega podosta Srba, dobilo je pasos madjarske......to ne znas, to ne zna drzava?...znas kolko je na taj nacin otislo ekonomista, gradevinace, pravnika, masinaca, doktora......a ti sad dizes glas zbog dva tri kosarkasa......pa reci za ovo, zna se to...kolko je tek tu drzava izgubila u odnosu na gubitak par srpskih igraca u rosteru nekoga tima.....mislim da ne shvati neko pogresno, u pravu se na neki nacin ali..........

avatar
nemam pojma
Wednesday, 13.02.2019
15:35

Iako sam ja za ukidanje kvote, kao prelazno rešenje bi mogla kvota od 5 stranaca i da se ukine računanje stranaca za igrače iz regiona ex yu, za slovence, hrvate, bošnjake, makedonce i crnogorce. Ionako igramo zajedničku regionalnu ligu.

avatar
Čeki
Wednesday, 13.02.2019
19:06

Ne dovodimo mi mnogo ljudi iz regiona kolikk pravih stranaca tako da ukidanke kvote za Ex-Yu igrace ne donosi mnogo.

avatar
Man united
Wednesday, 13.02.2019
19:42

Невезано за тему, мислим да си се много лоше изразио. Поменуо си све људе осим Срба из бивше Југославије. Ево ти пример БиХ. Поменуо си само Хрвате и Бошњаке (Муслимане). Верујем да ниси мислио ништа лоше, али Србе си заборавио да споменеш. А они најмање треба да се рачунају странцима.

avatar
jv
Wednesday, 13.02.2019
15:18

Svaka čast. Ako treba povećajte broj stranaca koji tim sme da ima, ali državljanstvo je svetinja.

avatar
Wilt 100+
Wednesday, 13.02.2019
15:04

Istina sve, kroje zakone kako kome odgovara, nema kriterijuma, odnosno ima ali nisu isti za sve...

avatar
Mića86
Wednesday, 13.02.2019
14:39

U pravu je Varda, sve je lepo rekao i smatram da se s pravom pronašao u ovoj priči jer je Srbiji bio dobar samo dok je izmirivao svoje poreske obaveze. Moja Zvezda će to isto uraditi (verovatno) i sa Odžom koji nije ni čuo za Srbiju do pre godinu dana, niti je ljudski upoznao, a za izmirivanje poreskih obaveza ne želim ni da komentarišem! Dilan Enis, je s druge strane, prošle godine takođe dobio državljanstvo ali on se bar oženio ovde (valjda nekom našom ženom) pa je to nekako i opravdano. Dok je sve ostalo po meni neopravdano i slažem se sa gospodinom Vardom!

avatar
⭐♦ povratka kralja
Wednesday, 13.02.2019
14:31

Nebitno da li je pasos dat Markusu Pejdzu. On decko nista nije kriv. Stranci su potrebni radi kvaliteta tima. Jer mi ne igramo samo domace prvenstvo. Sad to domace prvenstvo je apsolutno nebtino postalo, igra se za prestiz. Dosta vise laznog moralisanja. Koliko su reprezentativca Zvezda i partizan napravili u zadnjih nekoliko godina ? Zvezda je pod Radonjicem dobila par igraca, partizan nije nikog. Stranci su potrebni radi borbe za tu evroligu. Zamislite tim od samo srpskih igraca koji se bori protiv tipa Buducnosti ove od danas ? Na sta bi to licilo ? Apsolutno je druga stvar da se igracima ne trebaju davati pasosi samo da bi mogli da igraju KRK ili domace prvenstvo.

avatar
DeXy \'92
Wednesday, 13.02.2019
15:23

Slazem se sa tobom u potpunosti ali dobio si minus zbog malog slova Partizan

avatar
Volem Vosu
Wednesday, 13.02.2019
15:47

Znaci, lakse je poklanjati pasose skupim strancima nego trenirati nasu decu? Nismo mi zaboravili da igramo basket pa se sad kao ne izbacuju igraci kao na traci, nego je nerad neverovatan.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 13.02.2019
14:17

Bravo, Ratko! Mihajlo, sta je sa tobom bre, a Odzo?!

avatar
babaroga
Wednesday, 13.02.2019
16:33

Ni jedan ne zasluzuje pasos. Sramota sta se radi. U oba slucaja.

avatar
Man united
Wednesday, 13.02.2019
21:49

Шта са Оџом? Ја нисам чуо да је и он добио. Мада, реално више заслужује од Пејџа. Ту је већ 2 године, а овај јуче дошао...

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 13.02.2019
16:54