Vanredno u Podgorici, Čović proglasio "neviđenu krađu"!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 13.04.2018.
23:05
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Predsednik KK Crvena zvezda mt:s Nebojša Čović obratio se novinarima nakon treće utakmice finalne serije plej-ofa ABA lige i žestoko udario po sudijama.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Prvi čovek aktuelnog šampiona Srbije i ABA lige odlučio je da javno istupi nakon treće utakmice finalne serije plej-ofa i proglasi "neviđenu sudijsku krađu".

U izjavi Nebojše Čovića koju je preneo "Blic" navodi se da je Zvezda "možda pogrešila što je večeras izašla na teren".

"Ovo je neviđena krađa, upozoravali smo šta se događa u ABA ligi ovih meseci i šta se sprema. Imali smo razgovor sa Iztokom Remsom jer smo razmišljali da li da izađemo na teren posle događaja od četvrtka. Zvezda je bila bolja ovog petka, ali je u trećoj četvrtini je viđena neviđena krađa. Ništa nije bilo kako treba, viđeno je tendeciozno suđenje. Napravljeno je udruženje protiv Crvene zvezde. Možda smo pogrešili što smo izašli na teren", kazao je Čović na vanrednoj konferenciji za novinare.

Budućnost je večeras savladala Crvenu zvezdu mt:s rezultatom 78:77, tako da će u subotu uveče imati meč loptu u borbi za titulu.

"Trebalo je da nam jave da ne dolazimo na utakmicu, Remsu je sve ovo rečeno, Hordov je u prvoj utakmici imao drugačiji pristup. On je znao da će suditi treću utakmicu u Podgorici i da mu je rečeno 'Pazi kako sudiš prvu, dolaziš u Podgoricu'. Napravljen je scenario da srpski klub ne sme da osvoji titulu u ABA ligi i taj scenario ima političku konotaciju. Izvršen je enorman pritisak na Beloševića u utakmici Budućnost - Cedevita. To nije u skladu sa propozicijama. Gde je Jovčić? Vojinović? Obrknežević? Napravljena je afera da Čabarkapa i Branko Jovanović rade za Crvenu zvezdu. To je onaj princip 'Držite lopova'. Ovo je bruka i sramota za regionalnu ligu i pitanje je da li će opstati. Pitanje je šta će sutra biti. Nijednu izjavu do ove nisam dao. Istu ovu izjavu bih dao i da je dobila Crvena zvezda. O Javoru, drvetu znamenitom, bolje i da ne pričam. Majkića smo upoznali u trećoj polufinalnoj utakmici protiv Mornara. Nikada ove sudije nisu bile prve", dodao je Čović.

Nebojša Čović je objasnio kako je ove sezone srpskim klubovima "zabranjeno da osvoje titulu u ABA ligi".

"Srpskim klubovima nije dozvoljeno da ove godine da budu prvaci ABA lige. Videli ste kako je Budućnost ugošćena u Beogradu. Pa mi se svi prepadosmo što smo došli ovde. Suđenje je bilo skandalozno, ovo je otimačina, krađa... Ovog petka sam prvi put video svašta, još je samo ostalo da sudija da za protivničku ekipu koš. Ovde Javor sudi kako mu narede i kako mu se objasni. Neće da vidi instant riplej da je pogrešio, jer je ta tvrdoglava mazga promenjenog identiteta. I to smo isto rekli, nemojte da gurate Javora jer imamo loše iskustvo. Pitao kako je moguće da se sudije znaju četiri meča unapred? Oni su određeni na proslavama, to vidimo. Ti ljudi su uhvaćeni u laži. Videćemo u subotu šta će biti. Uporedite "Pionir" i "Moraču". Ovo je bruka i sramota. Naša najveća nesreća je što se mi srpski klubovi ne držimo zajedno, već vidite šta nam mešetari rade. Oko 40-50 Zvezdinih navijača u Moskovskoj ulicic su danas zaustavljeni, a samoinicijativno su došli. Isto bih vam sve ovo rekao i da je Lesor ubacio poslednji koš. Zabranjeno je da srpski klub bude prvi... Ako im se scenario ispuni do kraja, ko će da uruči pehar u ABA ligi, a to neće biti po propozicijama. Nedelja je veliki dan", zaključio je Čović

Prvi čovek Crvene zvezde potom je još jednom poručio da ovakva liga nema smisla i da je pitanje da li će opstati.

"Nama ovakva liga i nije preko potrebna. Časno smo se borili u ABA ligi i u Evroligi, ali više neće prevaranti da nas vuku za nos. Pišu grafite da ja treba da dobijem rak, sram ih bilo. Tolika mržnja između istog naroda nije slučajno projektovana. Videćemo šta će se dalje dešavati. Ovo nije u funkciji razvoja košarke u regionu", zaključio je Čović.

Četvrta utakmica finalne serije plej-ofa ABA lige igra se u subotu od 21 čas.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

30 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Колатерална Штета
Saturday, 14.04.2018
15:24

Ako Zvezda ne osvoji ABA ligu, sledeće sezone su u kanalu i to je ono što muči Čovića. Ne daj Bože da izgube i domaću ligu, odmah će biti kako i srpske sudije sude tendenciozno protiv njegovog kluba. I šta ovde nije saglasno sa uslovima korišćenja, molim Vas da mi odgovorite na mail, ako već ne želite da objavite komentar

avatar
magister
Saturday, 14.04.2018
12:15

U vezi sa Čovićem, slažem se sa poslednjim Duletovim intervjuom - beskrupulozan, sposoban, pragmatičan. Dodao bih, postavio je sjajan početni sistem, šteta što ga nikad nije doveo do kraja (od pionira do omladinaca, košarkaška gimnazija i sl). Što se tiče suđenja, ne bih njegove poznate gafove, neviđene pritiske i prljavštine (a i ovo je neprihvatljiv i sraman pritisak) poredio sa tim šta je bilo sinoć. Jednostavno, treba analizirati utakmice, pa uočiti, ako je bilo ovoga o čemu govori, razmisliti o svemu i doneti racionalne odluke. E, sad, kad gubiš, izvlačiti iz Pandorine kutije i zaveru protiv Srpskog naroda, pa Čovke, ajde mikron normalnosti.

avatar
saka7903
Saturday, 14.04.2018
06:34

Covek je potpuno u pravu 30 i vise slobodnih bacanja za Buducnost naspram 15-tak za Zvezdu to sve samo govori o sebi i ja tu vise nista nebi dodao

avatar
RealanNis
Friday, 13.04.2018
23:58

Jako licemerno. Njegov trener je postavio taktiku da se igra tvrdo i pravi toliko faulova. Ono nad gordicem je morala biti tehnicka Lazicu. Kada su se ukljucivali PP aparati, praznila hala, odlagale utakmice i pravila pauza da njegovi igraci prekinu partizanovu seriju, bacane kese sa urinom, a da ne spominjemo cuvenu 4 na 2 onda mu je sudjenje bilo super i nije kukao? Budi covek i pruzi ruku i u pobedi i u porazu. Nista na silu ne moze vecno da traje.

avatar
Ero
Friday, 13.04.2018
23:52

Kaže čovek koji nastipa sa dva tima u istom takmičenju. Koliko je puta Fmp pobedio Zvezdu od ujedinjenja? Koliko ste igrača i trenera razmenili? Verovatno su svi protiv vas jer ste pošteno došli do ovoga.

avatar
Jos neko kopa
Friday, 13.04.2018
23:52

Jovčić? Vojinović? Obrknežević??? Sa njima si bese sakatio Partizan pre 3 godine ??

avatar
Slobodan Vlajic
Friday, 13.04.2018
23:50

UTAKMICA MORA DA SE PONOVI, OVO JE NAJVEĆA KRAĐA OD MEČA ŠIBENKA - BOSNA... LOPOVI LOPOVSKI...

avatar
poljskikupanjac
Friday, 13.04.2018
23:44

Trebali smo da jos u Beogradu zatvorimo sudije u podrum i pustimo ih dogodine jer ovo nije jos vidjeno , bilo je gresaka i u derbijima na jednu ili drugu stranu ali da se spoje utakmice sa mornarom i ove tri pa to je ocigledna zavera i to bas na nacionalnoj osnovi , koju vidi i svaki normalan grobar ali omi bas i nisu neki srbi pa ih zabole za to ko je prvak srpski ,hrvatski ili crnogorski klub

avatar
zg partizan igokea
Friday, 13.04.2018
23:40

Nije nevidjena kradja, jer smo slicno videli i u Beogradu...

avatar
Rade N.
Friday, 13.04.2018
23:39

Opet ovaj o poštenju!

avatar
No rules
Friday, 13.04.2018
23:35

O cemu ovaj prica. Uvijek mu je kriv neko treci, stalno proziva preko medija i misli da su svi protiv njega. Rijetko odvratan lik.

avatar
Kajri Irving
Friday, 13.04.2018
23:29

Prpa! Već kreće pritisak za sutrašnju tekmu. Ajmo buducnost! Ajmo Džile!

avatar
zg partizan igokea
Friday, 13.04.2018
23:25

Objektivno, u celoj finalnoj i polufinalnoj seriji se tendenciozno sudi protiv Zvezde. Ovo vise nema veze sa sportom, politika se umesala.

avatar
MOE28
Saturday, 14.04.2018
00:58

Da li su vas i protiv Borca iz Cacka i Partizana u KRK sudije osakatile? 25 puta ste sutnuli za 3 poena a kukate sto oni imaju vise slobodnih bacanja. Pa udjite u reket da i vama sviraju nesto... krenite ka kosu..

avatar
zg partizan igokea
Saturday, 14.04.2018
13:28

Kakve ima veze Borac sa ovom kradjom? Kradju opravdavas sto smo bili losi protiv Borca... svaka cast.

avatar
Dolina cupova
Friday, 13.04.2018
23:24

Koji srpski klubovi? Gde su srpski klubovi? Unistio si sve u srpskoj košarci da bi tvoj klub bio dominantan, a sad pozivas na zajednistvo? I to drz te lopova, sto stalno ponavljas, najviše govori o tebi...

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Friday, 13.04.2018
23:19

Gde je Jovčić? Vojinović? Obrknežević? - Hahaha... I to smo isto rekli, nemojte da gurate Javora jer imamo loše iskustvo - Hahahaha... Naša najveća nesreća je što se mi srpski klubovi ne držimo zajedno - Ahahahahaaaaa To je onaj princip 'Držite lopova'- Ajdeee

avatar
brekbaCh1
Friday, 13.04.2018
23:19

Hahah samo na Balkanu.

avatar
Paris Saint Germain
Friday, 13.04.2018
23:16

Evoo gaaaa. Brzo nego sto sam mislioooo :))). Efempeovci komaaa

avatar
deki trbic
Friday, 13.04.2018
23:15

ko gubi ima prava da se ljuti ahahhaha :D

avatar
vladimir6
Friday, 13.04.2018
23:11

Sve sto je rekao je tacno!

avatar
Paris Saint Germain
Friday, 13.04.2018
23:21

Placite sa mnoom jesenje kiseee... tuga u zelezniku...

avatar
Roj Kin 16
Friday, 13.04.2018
23:09

Što se ova persona uopšte i javlja? Kad niste najbolji na parketu ne treba da budete najbolji u prozivanju preko medija..