Vanredno u Podgorici, Čović proglasio "neviđenu krađu"!

  • Autor: Mihajlo Vidojević

  • 13. april 2018.

  • 23:05

  • Izvor: Sportske.net, blic.rs

  • facebook
  • twitter
  • email

Predsednik KK Crvena zvezda mt:s Nebojša Čović obratio se novinarima nakon treće utakmice finalne serije plej-ofa ABA lige i žestoko udario po sudijama.

Vanredno u Podgorici, Čović proglasio
Foto: Beta/Branislav Božić/Mo
Prvi čovek aktuelnog šampiona Srbije i ABA lige odlučio je da javno istupi nakon treće utakmice finalne serije plej-ofa i proglasi "neviđenu sudijsku krađu".

U izjavi Nebojše Čovića koju je preneo "Blic" navodi se da je Zvezda "možda pogrešila što je večeras izašla na teren".

"Ovo je neviđena krađa, upozoravali smo šta se događa u ABA ligi ovih meseci i šta se sprema. Imali smo razgovor sa Iztokom Remsom jer smo razmišljali da li da izađemo na teren posle događaja od četvrtka. Zvezda je bila bolja ovog petka, ali je u trećoj četvrtini je viđena neviđena krađa. Ništa nije bilo kako treba, viđeno je tendeciozno suđenje. Napravljeno je udruženje protiv Crvene zvezde. Možda smo pogrešili što smo izašli na teren", kazao je Čović na vanrednoj konferenciji za novinare.

Budućnost je večeras savladala Crvenu zvezdu mt:s rezultatom 78:77, tako da će u subotu uveče imati meč loptu u borbi za titulu.

"Trebalo je da nam jave da ne dolazimo na utakmicu, Remsu je sve ovo rečeno, Hordov je u prvoj utakmici imao drugačiji pristup. On je znao da će suditi treću utakmicu u Podgorici i da mu je rečeno 'Pazi kako sudiš prvu, dolaziš u Podgoricu'. Napravljen je scenario da srpski klub ne sme da osvoji titulu u ABA ligi i taj scenario ima političku konotaciju. Izvršen je enorman pritisak na Beloševića u utakmici Budućnost - Cedevita. To nije u skladu sa propozicijama. Gde je Jovčić? Vojinović? Obrknežević? Napravljena je afera da Čabarkapa i Branko Jovanović rade za Crvenu zvezdu. To je onaj princip 'Držite lopova'. Ovo je bruka i sramota za regionalnu ligu i pitanje je da li će opstati. Pitanje je šta će sutra biti. Nijednu izjavu do ove nisam dao. Istu ovu izjavu bih dao i da je dobila Crvena zvezda. O Javoru, drvetu znamenitom, bolje i da ne pričam. Majkića smo upoznali u trećoj polufinalnoj utakmici protiv Mornara. Nikada ove sudije nisu bile prve", dodao je Čović.

Nebojša Čović je objasnio kako je ove sezone srpskim klubovima "zabranjeno da osvoje titulu u ABA ligi".

"Srpskim klubovima nije dozvoljeno da ove godine da budu prvaci ABA lige. Videli ste kako je Budućnost ugošćena u Beogradu. Pa mi se svi prepadosmo što smo došli ovde. Suđenje je bilo skandalozno, ovo je otimačina, krađa... Ovog petka sam prvi put video svašta, još je samo ostalo da sudija da za protivničku ekipu koš. Ovde Javor sudi kako mu narede i kako mu se objasni. Neće da vidi instant riplej da je pogrešio, jer je ta tvrdoglava mazga promenjenog identiteta. I to smo isto rekli, nemojte da gurate Javora jer imamo loše iskustvo. Pitao kako je moguće da se sudije znaju četiri meča unapred? Oni su određeni na proslavama, to vidimo. Ti ljudi su uhvaćeni u laži. Videćemo u subotu šta će biti. Uporedite "Pionir" i "Moraču". Ovo je bruka i sramota. Naša najveća nesreća je što se mi srpski klubovi ne držimo zajedno, već vidite šta nam mešetari rade. Oko 40-50 Zvezdinih navijača u Moskovskoj ulicic su danas zaustavljeni, a samoinicijativno su došli. Isto bih vam sve ovo rekao i da je Lesor ubacio poslednji koš. Zabranjeno je da srpski klub bude prvi... Ako im se scenario ispuni do kraja, ko će da uruči pehar u ABA ligi, a to neće biti po propozicijama. Nedelja je veliki dan", zaključio je Čović

Prvi čovek Crvene zvezde potom je još jednom poručio da ovakva liga nema smisla i da je pitanje da li će opstati.

"Nama ovakva liga i nije preko potrebna. Časno smo se borili u ABA ligi i u Evroligi, ali više neće prevaranti da nas vuku za nos. Pišu grafite da ja treba da dobijem rak, sram ih bilo. Tolika mržnja između istog naroda nije slučajno projektovana. Videćemo šta će se dalje dešavati. Ovo nije u funkciji razvoja košarke u regionu", zaključio je Čović.

Četvrta utakmica finalne serije plej-ofa ABA lige igra se u subotu od 21 čas.


  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari