Vanredno u Podgorici, Budućnost donela odluku oko Džikića!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 12.11.2018.
19:43
Izvor: Sportske.net, vijesti.me

Vanredna konferencija za medije u glavnom gradu Crne Gore. Prvi čovek Budućnosti Dragan Bokan doneo odluku vezanu za status trenera Džikića.

Epa/Boris Pejović
Epa/Boris Pejović

Povezane vesti

Serija loših rezultata na startu sezone upalila je alarm u redovima aktuelnog šampiona ABA lige.

Prethodnih dana spekulisalo se o statusu trenera Aleksandra Džikića koji se u nedelju uveče nije pojavio na konferenciji za medije posle utakmice sa Mornarom.

Zbog toga je večeras u Podgorici sazvana vanredna konferencija za medije na kojoj se novinarima obratio prvi čovek kluba Dragan Bokan.

"Upravni odbor nije zadovoljan postignutim rezultatima u dosadašnjem toku sezone. Doneli smo odluku da bez obzira na loše rezultate damo podršku stručnom štabu na čelu sa Aleksandrom Džikićem i igračima", rekao je Bokan, a prenose podgoričke "Vijesti".

Podgoričani u ABA ligi imaju skor 5-2, ali u Evroligi zauzimaju poslednju poziciju na tabeli sa svih šest poraza.

"Budućnost je jako ozbiljan klub, ne bi dozvolila da iko narušava ambijent u kojem je došla do plasmana u Evroligu. Situacija unutar kluba je jako dobra u odnosima stručnog štaba i igrača. Lično sam sa svima razgovarao i dobio uverenje od svih da ćemo igrati mnogo bolje nego u dosadašnjem toku sezone", dodao je Bokan.

Predsednik plavo-belih ističe da se aktivno radi na angažovanju pojačanja.

"U dogovoru sa trenerom, uprava kluba svakodnevno prati situaciju kako bi se Budućnost što pre pojačala. Ako tržište bude dozvoljavalo, biće promena u igračkom kadru", rekao je predsednik KK Budućnost VOLI.

Narednu utakmicu u Evroligi košarkaši Budućnosti igraju u četvrtak protiv španske Baskonije, a zatim u okviru 8. kola ABA lige dočekuju Partizan.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Čeki
Tuesday, 13.11.2018
01:47

Iskreno, ovo mi dokazuje da je Dzikic solidan trener ako mu das dobar budzet i dosta Amera da mu igraju. Problem je jos veci sto covek forsira NBA Golden Stejt tip kosarke (samo trojke), ali problem je sto u NBA ti ljudi pogadjaju u ogromnom procentu. Buducnost zavisi od utakmice do utakmice i kad stanu trojke ni generalno osrednja odvrana ne pomaze jer osrednje u EL ne prolazi. On covek mora da menja ceo sistem igre: manje trojki, vise gradnje akcije za dva, cvrsca odbrana i nesto sporija igra u napadu.

avatar
M_85
Tuesday, 13.11.2018
00:23

Pa realno u evroligi nemaju sta da traze, ali u ABA su morali mnogo bolje.