Vanja sažeo: "Partizan da uđe u četiri u ABA, odbrani kup i osvoji titulu. To je sve"

Autor: Pavle Knežević
ponedeljak 13.08.2018.
19:23
Izvor: Sportske.net

Partizan je u dobrom raspoloženju počeo pripreme. Čanak o saborcima u košarkaškoj džungli, a Novica kao i uvek.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Partizan je počeo pripreme za  novu sezonu, ambicije kluba se uvek znaju, a svi košarkaši najavljuju veliku borbu i objašnjavaju kako tim čekaju veliki napori i iskušenja u sezoni. Osim Vanje Marinkovića, koji je na poziv za razgovor imao samo kratku poruku.

"Ja imam samo da kažem ćemo da uđemo u plej-of ABA lige, to je cilj, i da odbranimo kup i osvojimo titulu. To je realno. To je sve", rekao kratko Marinković na okupljanju.

Partizan je danas počeo pripreme za novu sezonu u svojoj novoj bazi, hali Corn product u Šumicama. Ekipa se tek okupila, neka pojačanja su stigla tek sinoć, ali uglavnom, ekipa deluje odmorno, preplanulo i sveže za početak nove sezone.

"Ekipa je odmorna, tako da možemo da ih pripremamo što brže", kaže kroz osmeh trener Nenad Čanak.

"Sad ozbiljno, svi znamo ambicije Partizana. Ekipa je napravljena da bude konkurentna za trofeje u svim domaćim takmičenjima, a u Evrokupu da dogura što dalje. Imamo dovoljno vremena do početka zvaničnih utakmica (29. septembar, prvo kolo ABA) da odradimo to što mislimo da treba. Klub je učinio velike napore, tako da je maltene 90 odsto ekipe na prvom treningu. Raspoloženje je takvo da Partizan mora da bude konkurentan ove sezone", rekao je Čanak.

Canak Minic

Da li je prelazni rok završen? Koje to pozicije mogu da budu osetljive?

"Videćemo kako će biti kad krenu utakmice, za sada je ova ekipa tu koja je. Kada krene sezona videćemo onda. Ako govorimo o pozicijama, jedan visoki igrač bio bi neophodan", rekao je Čanak.

Kako ste zadovoljni pojačanjima, kako u igračkom kadru, tako i u stručnom štabu?

"Meni je izuzetno značajno da imam dva čoveka koji su prošli mnogo toga u ovoj našoj džungli košarkaškoj, Milana Minića i Seada Krdžalića, tako da je to zadovoljstvo potpuno. Što se tiče igračkog kadra, odlučili smo se za ove igrače koje smo doveli i nadamo se da će ispuniti naša očekivanja", rekao je Čanak.

Koliko će ekipi značiti što ste dobili halu za treninge?

"Ne samo ekipi nego klubu pre svega. Veliki problem je rešen što mlađe kategorije treniraju ovde. Nema limita, hala je naša 24 sata dnevno. Uz korist koji ima prvi tim u ovom trenutku, smatram da će se korist tek videti", rekao je Čanak.

ABA liga je nikad jača...

"Sigurno da Cedevita, Crvena zvezda i Budućnost imaju ambiciju da kroz ABA dođu do Evrolige. Ne smatram da smo favoriti, ali ne priznajemo im da su bolji dok to ne dokažu na terenu. Što se tiče ostalih ekipa, imamo primer Mornara od prošle godine, koji ove godine ima isti koncept, tu je Igokea sa odličnim trenerom Nenadom Trajkoviće,, Olimpija koja je pojačana…Biće zanimljivo i u borbi za opstanak", rekao je Čanak.

Novica Velickovic

Kapiten Novica Veličković počeo je nove pripreme sa Partizanom, ovog puta od samog početka.

"Leto se završilo, to mi malo teže pada, ali dobro", kaže Novica uz osmeh.

"Ne može čovek da kaže ništa o ekipi dok ne počnemo, što se kaže, da živimo zajedno, ali celo leto sam pratio, dosta je neke pozitivne energije, dosta se temeljno radilo na dovođenju igrača, tako da iz kvalitetnog rada mogu da izađu samo dobre stvari.

Što se mene tiče, poznato je da ne igram za sebe, niti sam ikad igrao, meni je jedini cilj da Partizan pobeđuje i da ga vratimo tamo gde on treba da bude. Sad, koliko ja mogu da pomognem, to oni znaju svi. Daću svoj maksimum
", rekao je Veličković.

Mnogo je mladih, a tvoja uloga nije samo na terenu, nego je i pedagoška.

"Ove godine je dosta mladih, sa jedne strane moram i sa njima kao najstariji da provodim vreme. Mnogima će biti teško, mnogi i nisu svesni koliki je ovo pritisak i da taj pritisak koji nosi ovaj dres nije mali i zna dobro da zaveže ruke. Treba ih spremiti sve, da podršku koju imaju usmere na pravi način i iz sebe izvuku najbolje", rekao je Veličković.

Ciljevi?

"Mogu da kažem samo onu frazu da u Partizanu moraš da daš svoj maksimum. Verovatno nije niko verovao ni u nas kad sam imao 18-19-20 godina, pa smo pravili čuda. Mislim da mlad igrač nije svestan koliko može. Velikim i uz vetar u leđa koji Partizan ima od svoje publike i kluba, to može da im pomogne mnogo i oni mogu da pomeraju svoje granice i da budu igrači koji će praviti razliku gde god da odu", rekao je Veličković.

Koji su realni ciljevi?

"U ABA je sve moguće, ja bih voleo da uđemo u četiri. Evropa da ne bude kao što je bila prošle godine, jednostavno mora da se zna šta je Partizan. Način dovođenja igrača i svega... to se ove godine dosta temeljno radilo. Dosta je pozitivnih stvari, sad da kažem šta i koliko može kad nisam nijedan trening odradio...ali ono za šta živim je da Partizan pobeđuje i da se vrati na mesto gde treba da bude", rekao je Veličković.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke