Vanja podsetio na Bogdanovih 123 protiv Zvezde i poručio: ''Partizan je sinonim za srpsku i jugoslovensku košarku!''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 17.12.2017.
13:25
Izvor: Sportske.net

Zanimljiv intervju Vanje Marinkovića za sajt Evrokupa.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Na početku se ističe Marinkovićev učinak od 12.1 poena, 3.6 skokova i 1.4 asistencija u Evrokupu, odnosno 15.2 poena 3.5 skoka i 1.5 asistencija u ABA ligi.

''Statistika ponekad pokazuje manje od onoga što je realno. Ja zaista mislim da mogu da budem mnogo, mnogo bolji u svakoj fazi igre.

Imam tek 20 godina, ali ovo je moja četvrta sezona u klubu i osećam da treba da preuzmem više odgovornosti. Vidim da mu saigrači i treneri veruju i ja pokušavam da dam sve od sebe kako bih potvrdio to njihovo mišljenje o meni.

Imao sam privilegiju da igram sa tako velikim igračima kao što su Bogdan Bogdanović, Saša Pavlović, Milenko Tepić, Milan Mačvan, Dragan Milosavljević.

Pokušajte da poentirate na treningu protiv Dragana kada imate 16 ili 17 godina. Nije lako, verujte mi. Kao što sam rekao, prava je privilegija biti u istom timu sa svim ovim igračima. Svaki trening sa njima bio je nova lekcija'', istakao je Marinković.

Potom se vratio i još nekoliko godina unazad, u vreme svog detinjstva.

''Kada sam bio dečak, gledao sam Novicu Veličkovića, Uroša Tripkovića i Milenka Tepića, koji su igrali sa legendama poput Predraga Drobnjaka, Dejana Milojevića i Dušana Kecmana'', podsetio je Marinković.

Ipak, jedno ime od pomenutih asova je posebno izdvojio - Bogdana Bogdanovića. Marinković je podsetio na Bogdanovih 123 poena u četiri utakmice finala plej-ofa protiv Crvene zvezde (34, 33, 20 i 36 poena), uz 4.75 skokova i 4.25 asistencija.

''Treba li da ističem da smo osvojioli titulu?On je uradio sve što je želeo da uradi'', istakao je Marinković koji je u to vreme imao 17 godina.

Partizan se poslednjih godina bori sa teškim finansijskim problemima, što se odrazilo i na rezultate i kvalitet ekipe, ali Marinković smatra da ništa ne može da umanji značaj kluba kakav je Partizan.

''Mislim da ću biti objektivan kada kažem da je Partizan sinonim za srpsku i jugoslovensku košarku. Mislim da je važno za sve da imamo jak Partizan'', zaključio je Marinković.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sad il\' nikad!
Sunday, 17.12.2017
18:20

Do raspada Jugoslavije:nZvezda - 12 titula (prva osvojena 1946)nOlimpija, Zadar, Jugoplastika - 6 titulanPartizan - 4 titula (prva osvojena 1975)

avatar
Pretorijanska Garda
Sunday, 17.12.2017
17:11

Kkp je do pocetka 90ih i ratnog stanja u zemlji imao svega par trofeja....Do kraja 80-ih nije postojao nigde rezultatski, udaljen od Splita, Cibone i Zvezde ko zemlja od sunca... pa cak Olimpija, Zadar, OKK Beograd i Bosna su bili daleko od, po Vanji "simbola regionalne kosake".....Tek krajem 70-ih su videli kako izgleda neki trofej, preko 30 godina cekali na titulu, i sve je to cinjenica. Tokom ratnih godina i u vreme totalnog haosa i nemastine, samo pomenuti klub se uzdigao i proslavio....I dan danas, simbol jugoslovenske kosarke ubedljivo predstavljaju Cibona i Split, koji su 5 puta pokorili Evropu. U domacim okvirima je situacija takva, da nece trebati jos mnogo godina da Zvezda ponovo postane najtrofejniji srpski klub, sta vise, sledece godine u ovo vreme ce se jurisati na drugu zlatnu zvezdicu na grbu, simbola trofejnosti.....Simpaticno i jako zanimljivo vidjenje istorije po Vanji, mora da su silni porazi u zadnja 2 meseca napravili svoje....

avatar
MOE28
Sunday, 17.12.2017
19:47

Druze, osvojili ste 10 titula na sljaci igrajuci protiv 5 ekipa i ti ces da pricas kako je to nesto veliko. Vi ste sinonim za ekipu koja ce vecito juriti Partizanove uspehe. Pozdrav od navijaca sampiona Evrope za navijaca ekipe ciji je najveci uspeh 7 pobeda u nizu u jesenjem delu Evrolige.

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Sunday, 17.12.2017
20:07

Има доста истине у овоме што кажеш, али треба поменути да су два пута узели Куп Радивоја Кораћа, ‘79 и ‘89, а имају и Ф4 ‘88.

avatar
zg partizan igokea
Sunday, 17.12.2017
16:03

Ali zato ti u derbiju postignes prosecno 3 poena.

avatar
Nenad Šmigić
Sunday, 17.12.2017
15:46

Veciti talenat !!!