Vanja Marinković - Još jedan bljesak ili početak prave priče?

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 15.10.2017.
10:55
Izvor: Sportske.net

Koliko može i šta sve zna Vanja Marinković je demonstrirao mnogo puta u prethodnim sezonama, pitanje koje se postavlja posle meča u Zadru jeste da li će konačno napraviti kontinuitet dobrih igara.

basketballcl.com
basketballcl.com

Povezane vesti

Košarkaški klub Partizan NIS upisao je u subotu prvu pobedu na gostujućem terenu u novoj sezoni, a junak trijumfa u Zadru bio je Vanja Marinković.

Bek crno-belih odigrao je meč za pamćenje, postigao je 33 poena (6/7 za dva, 7/8 za tri), zabeležio 5 skokova i jednu asistenciju i tako sakupio 31 indeksiran poen.

Ono što statistika ne pokazuje jesu situacije iz kojih je Marinković pogađao i činjenicu da je svojom trojkom na minut i po pre kraja praktično rešio pitanje pobednika.

Jučerašnjom partijom mladi Beograđanin još jednom je pokazao koliko može i šta sve ume, a pitanje koje se sada postavlja jeste da li Vanja Marinković može da napravi kontinuitet dobrih igara.

Mnogi su ovom mladiću zamerali što se prvom timu priključio pre četiri godine i što još uvek ne uspeva da svoj talenat i znanje iskoristi da postane lider crno-belih.

Činjenica je da Marinković već ima solidan staž u prvom timu Partizana, ali isto tako niko ne bi smeo da zaboravi da se radi o momku koji još uvek ima dvadeset godina i koji za crno-bele nastupa u vrlo turbulentnom periodu.

Nakon odlaska Duška Vujoševića smenjivali su se treneri i igrači a Vanja Marinković je ostajao deo tima i nema sumnje da je i njemu kao mladom igraču potreban kontinuitet rada sa jednim stručnjakom.

Miroslav Nikolić je neko ko bi Marinkoviću mogao da pomognee na taj način što će mu dati veću slobodu na terenu. Jučerašnja utakmica je dokaz da će Nikolić održati reč, a sada je na Vanji da namesti ruku i pokaže zašto je svojevremeno označavan kao naslednik Bogdana Bogdanovića i zašto mu je bila data kapitenska traka.

Evo kako je izgledala jučerašnja rafalna paljba Vanje Marinkovića u dvorani "Krešimir Ćosić" u Zadru.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Miloš1976
Monday, 16.10.2017
11:26

Lično mislim da on nije ni blizu da postane igrač Bogdanovog kalibra.Imao je 4 godine da pokaže šta zna i ništa.Treba biti realan a ne kao ovi što su juče počeli da prate košarku pa jednog prosečnog igrača kakav je Gudurić dižu u nebo.

avatar
babaroga
Sunday, 15.10.2017
12:32

Sta li su svi to videli neka mi neko objasni. Zadar je kandidat za ispadanje, tim tim vrlo, vrlo ogranicenih mogucnosti. Ako je igra protiv takvog tima pokazatelj za napredak svaka cast onda. Cak i takav Zadar je bio bolji u vise segmenata igre. Na Marinkovicu odbrana nije igrana (koliko je slobodnih bacanja imao?), pustili su ga da sutira kao na treningu, a on je imamo bas suterski dan: od 15 bacenih 13 je uslo. To ove godine nece da se ponovi, siguran sam. Ma kolko da Muta forsira divlju igru. Naravno svaka cast Marinkovicu, 7 trojki bilo kome sipati je za pricu, voleo bih ja da se on razigra za opste kosarkasko dobro, ali ovi sto pricaju o gresci Obradovica i Danilovica... Pa pozurili su ljudi, bas onako.

avatar
Partibrejker
Sunday, 15.10.2017
11:43

Super.Poslednja godina pod ugovorom.Ovu sezonu ce da pokida i onda da ode kao slobodan igrac.Od takvog talenta zarada nula,a neki drugi za obicno drvo od igraca uzmu milion.E moj Silobade.

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Sunday, 15.10.2017
11:15

Ponavljao takve i slicne partije ili ne, dobre partije podrazumevaju i da se igra jaka odbrana, a on je u tom delu najcesce potpuno indiferentan iako poseduje odlicnu gradju.

avatar
Petar Petar
Sunday, 15.10.2017
12:36

Po meni on ima problem sa koncentracijom. U nekim trenucima izgleda kao da nije svestan gde se nalazi. To se narocito u odbrani vidi. Da je prosao kod Duleta bar dve sezone sad bi pricali o jednom od najtlentovanijih u Evropi. Ovako je realno izgubio bar jednu sezonu, a videcemo da li ce i ove imati malo konstantnosti. Vreme mu je da odskoci, ili da vecito bude bedni epizodista. Samo da je glavom malo vise u utakmici i problema ne bi trebalo da bude. Mislim, lako je to reci...

avatar
Maximovic
Sunday, 15.10.2017
23:06

Mene on I Antic malo podsecaju na Peru Bozica,nadam se da gresim I da ce Muta da im iscupa taj potencijal na povrsinu.

avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Sunday, 15.10.2017
19:49

I po meni isto. Neka ode u neki klub koji Dule bude preuzeo Hahaha