Van sprečio bruku, Čanak poručuje: "Ovo je bilo katastrofalno"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 25.01.2018.
21:03
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Partizana slavili su u Zrenjaninu trojkom Kvame Vana u poslednjoj sekundi, a trener Nenad Čanak bio je vidno razočaran onim što su njegovi izabranici prikazali na terenu.

Screenshot/You Tube
Screenshot/You Tube

Povezane vesti

Crno-beli su u sklopu priprema za predstojeći derbi sa Crvenom zvezdom mt:s sinoć odigrali prijateljski meč sa ekipom Proletera u Zrenjaninu.

Domaće je sekunda delila od pobede, a Partizan od velike bruke, ali je Kvame Van trojkom uz zvuk sirene doneo trijumf crno-belima 80:78 (24:22, 16:11, 22:21, 18:24) u meču koji je pratilo oko 2.000 gledalaca.

Trener Partizana Nenad Čanak nije mogao da računa na nekoliko standardnih prvotimaca (Novica Veličković, Najdžel Vilijams-Gos, Mihajlo Andrić i Marko Čakarević) ali mu se i pored toga nimalo nije svidelo ono što je video na terenu.

"Nisam zadovoljan urađenim u Zrenjaninu. Čestitao bih Proleteru na odličnoj partiji. Ideja je bila da igrači sa manjom minutažom dobiju prostor, da ih imamo za nastavak sezone i da dvojicu novajlija što pre ubacimo u tim. Ništa nismo od toga uradili, a sem pojedinih korektnih delova Sija, ostalo je bilo katastrofalno", kazao je Čanak.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je novajlija Kvame Van sa 19 poena, pratili su ga Bondža Si (17 pts) i Vanja Marinković (11 pts).

"Mislio sam da smo u pojedinim segmentima išli korak napred, ali dolazimo u situaciju da je ovo bilo ispod svakog nivoa, kod igrača koji nisu imali minutažu, od Tanaskovića, Gavrilovića, Pecarskog, Tadića... Počelo je sve sa mlakim početkom i pristupom Gagića, Marinkovića. Napravili smo veoma lošu uvertiru, ako ovako nastavimo, neće nam biti dovoljno ni godinu dana da napredujemo", razočarano je konstatovao Čanak posle meča.

Partizan već u ponedeljak očekuje okršaj sa Crvenom zvezdom mt:s u okviru 18. kolu ABA lige. Podsećamo da se crno-beli nalaze u nezavidnoj poziciji i da će vrlo teško do četvrtog mesta na tabeli i plasmana u polufinale plej-ofa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ercov
Friday, 26.01.2018
01:15

Prodati Marinkovica i Andrica i oterati Tadica, Kacarevica i Gavrilovica. Sve snage baciti na radu u mladjim kategorijama a direktoru Stevanovicu pod hitno uruciti otkaz. Dzabe kukati na nonsalantnost onih koji bi prvi trebali davati primer ovima koji nadolaze a tu Canak snosi najvecu odgovornost jer postoje mnoge mere i razni nacini kako bi se vecina njih dovela u red i brzo spistila na zemlju jer niko od kosarkasa nije iznad imena kluba.

avatar
magister
Friday, 26.01.2018
00:43

Hmmm... Sve je bilo jako pogrešno. Ogrešio se Partizan o Mutu, uvalio Čanka da izgori u nenormalnoj situaciji. I nemoralno i glupo.

avatar
Miloš1976
Friday, 26.01.2018
09:37

Ne lupetaj,onaj cirkuzant je unazadio i ono malo što je moglo da se nasluti da je dobro..Katastrofa.Čanak je već sad pikazao da je bolji.Da može da se i u ovakvom sastavu odigra odbrana i primi manje od 70 poena.Šta je nemoralno?!Nemoralno je to da ti ekipa prima 100 poena po utakmici a ti pričaš o "utezanju odbrane"?Katastrofalno je da jedan Marinković još nije shvatio čiji dres nosi.Umesto da grize na SVAKOJ utakmici on dozvoljava da ga trener proziva za pristup.

avatar
Ninoslav Krejic
Thursday, 25.01.2018
23:46

E nekada su od Partizana strepeli CSKA Panatinaikos Makabi Real Barselona a danas jedva dobise Proleter kosem u poslednjoj sekundi jao jao nemam reci

avatar
Thursday, 25.01.2018
22:26

E moj Čanče, kakav si ti crni motivator, svojim izrazom lica i svatove bi rasplakao. Mlako ovo sve od trenera pa na dalje...

avatar
Kori Volden
Friday, 26.01.2018
01:48

Tvoj nik ovde dovoljno govori o tvojim kompleksima. xd

avatar
petar000
Friday, 26.01.2018
02:16

Ma ne moze tu nista Canak da uradi. Zaglavili smo nekoliko sezona sa likovima u ekipi koji kosarku igraju kao po kazni, plus nisu neki igraci. Da ih ne imenujem, hiljadu puta sam do sad. Sve dok se ne promeni ta osnova na kojoj smo kao gradili neku buducnost, a totalno smo omasili sa likovima, nama nema boljitka. Sad i ovi klinci sto su izgubili minutazu, poceli da glumataju i sve to vodi da smo upali u tunel iz koga ce tesko biti vadjenja. Partizan je u sustini bio poznat po tome sto je od igraca koji igraju za njega izvlacio po 150%, a sada ti igraci jednostavno nisu takvi (ima par igraca koji jesu). Pa gledajte pojedinima face u toku utakmice, kao s Marsa da su pali. Nisu fokusirani, ne zive za kosarku i Partizan, i onda nema spasa ekipi koja je svakako limitirana nekim kvalitetom. Canak jedino sto moze da uradi je da ih zameni, ali jednostavno nema mogucnosti za to. Igra sa onim sto ima, a polovinu njih bolje da nema. Gledaj npr Marinkovica, koji vec trecu sezonu ne moze da ukapira svoju ulogu u timu, ne moze da odrzi formu na vise od dve utakmice, ne moze da zadrzi koncentraciju vise od dve cetvrtine na utakmici, slicno je i sa Andricem, za Salica vise ne vredi ni pisati. Gos je zbog svega toga takodje u padu forme, Pecarski mali jednostavno ne lici na igraca koji grize, Gavrilovic grize, ali je skromnijeg znanja. Cakarevica smo doveli samo da bi nas opet provlacio po sudovima, i neku njegovu ulogu ne vidim. Pa mali Aranitovic je za ovo malo vremena, sa jednom nogom izgradio bolje pozicije u ekipi nego Vanja za tri sezone. To ti sve govori, da na neke igrace trener jednostavno ne moze da ima utacaja, jer su jednostavno rodjeni da igraju male role, a nama treba nesto potpuno suprotno. Za sledecu sezonu trba ostaviti Sanija, Gagica, Gosa (mada znam da je to nemoguce), Tanaskovica, Pecarskog, pa cak i Gavrilovica (jer ima to nesto fajtersko u sebi) i oko njih praviti ekipu. Resiti se vise ovih koji su dostigli svoj zenit u Partizanu jos pre par godina i ni za milimetar se ne pomeraju. Bice bolje i njima, i nama.