Van Gandi o Srbima u NBA, ali i zašto Amerima neće biti lako na Mundobasketu!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 03.07.2019.
10:26
Izvor: Sportske.net, RTS

Sten Van Gandi je jedan od omiljenih trenera u NBA ligi, a na RTS-u je govorio o srpskoj košarci.

Beta/AP Photo/Tony Dejak
Beta/AP Photo/Tony Dejak

Povezane vesti

Sten Van Gandi je ove godine predavač na košarkaškoj klinici. Legendarni trener koji je poslednji posao imao u Detroitu je trenutno u Beogradu, a RTS je iskoristio priliku da ga dovede u Jutarnji program gde je govorio o srpskoj košarci.

Posebno je govorio o Bobanu Marjanoviću kojeg je doveo u Detroit Pistonse. Na pitanje zašto treba da bude omiljen trener Bobiju, rekao je:

"Ja sam mu dao sav taj novac, zato treba da mu budem omiljen trener. On je odličan igrač, popularan je, zabavan", rekao je Sten Van Gandi.  

"Boban je najefikasniji ofanzivni igrač u istoriji NBA lige. Njega je nemoguće zaustaviti. Ili ćete ga faulirati, ili ćete ga pustiti. Muči se kada je odbrana, ali u ofanzivi nema boljeg", rekao je on.

Pomenuo je Danilovića sa kojim je sarađivao u Majamiju, kao i Bogdana kojeg smatra jednim od inteligentnijim igrača u NBA ligi.

Nije mogao da zaobiđe i Nikolu Jokića.

"Nije bilo moguće predvideti njegov uspeh. Denver nije mogao to predvideti. Ljudi u Srbiji nisu mogli. On je jedan od omiljenih igrača, volim da ga gledam, zbog njegovih dodavanja, nesebičan je. Verovatno najbolji centar od Vlada Divca u tom pogledu", rekao je on, a na kraju ga je izabrao kao najboljeg centra NBA lige.

"Veoma je vešt, može da daje koševe sa posta, oplemenio je NBA ligu, sada bi svi da nađu takve igrače, ali ih nema", rekao je o Jokiću.  

Kakve su šanse da se u finalu nađu Srbija i Sjedinjene Američke Države na Mundobasketu u Kini?

"Igrali su na OI 2016, to se već desilo. Ima mnogo dobrih timova, Srbija je tu. Španija, Francuska, Australija... Mislim da će šampionat biti sjajan", rekao je on.

"Mislim da dolazi vreme kada SAD neće pobeđivati na velikim takmičenjima jer postoje sjajni igrači van. Naši igrači su zajedno nekoliko nedelja i oslanjaju se na talenat, a prednost će imati igrači koji igraju duže zajedno", rekao je Van Gandi.






Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke