Valensija je svoje ispunila, sada Partizanovo učešće u Evroligi zavisi od drugog kluba!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 25.04.2019.
11:00
Izvor: Sportske.net

Dosta uslova da Partizan zaigra u Evroligi naredne sezone.

Beta/Saša Đorđević/Ev
Beta/Saša Đorđević/Ev

Povezane vesti

U trenutku kada je Valensija dobila direktno učešće u Evroligi, otvorilo se jedno mesto za narednu sezonu i sada se postavlja veliko pitanje, ko će dobiti specijalnu pozivnicu.

Efes, Armani, Bajern, Crvena zvezda, CSKA, Barselona, Fenerbahče, Baskonija, Asvel, Makabi, Olimpijakos, Panatinaikos, Real Madrid, Valensija i Žalgiris su sigurni učesnici za narednu sezonu, pridružiće im se još po jedna ekipa iz nemačke lige i VTB lige, a poslednji tim je tim koji će dobiti specijalnu pozivnicu.

Ko će to biti?

Pre dva dana je objavljeno da će to skoro sigurno biti Alba, ali pod uslovom da ne igra finale plej-ofa sa Bajernom u nemačkom prvenstvu.

Nije daleko od toga da u ovoj sezoni gledamo finale Alba-Bajern imajući u vidu da se radi o dva najjača tima Nemačke, pa bi tako Alba zauzela mesto te ekipe koja preko nemačke lige stiže do EL.

Ko je sledeći i može li tim iz ABA lige igrati EL?

"Razgovarali smo o tome sa Evroligom, postoje šanse da klub iz ABA lige dobije pozivnicu, ali i da ona ode na adresu kluba iz VTB lige ili turske lige.

Mislim da su veće šanse da putem pozivnice sledeće sezone imamo dva predstavnika nego da u bližoj budućnosti dobijemo dva stalna mesta. Zaista ne znam kome će Evroliga dodeliti "vajld kard", ali znam da nam ovo što se dešavalo u finalu nikako ne ide u prilog"
, rekao je Krešimir Novosel, direktor ABA lige.

Iz Turske imamo Fener i Efes sigurne za sledeću sezonu, iz VTB lige ćemo imati dva predstavnika, pored CSKA učešće će obezbediti i najbolje plasirani tim VTB lige posle CSKA, pa se sada postavlja pitanje, da li je realno da ABA liga ima isti broj učesnika kao i turska, nemačka, grčka i VTB liga.

Partizan je podneo kandidaturu, reklo bi se da dosta toga zavisi od učinka Albe u nemačkom prvenstvu, a ukoliko Alba osvoji ili bude odmah iza Bajerna, šanse za najtrofejniji srpski klub su ponovo manje od 50% imajući u vidu finansijsku moć turskih klubova kao i činjenicu da je Evroliga profitno orijentisano takmičenje.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Silent
Thursday, 25.04.2019
15:49

Nema od pozivnice za partizan nista ovo je sve bilo spinovanje da se skrene paznja sa Zvezdine tutule u Aba ligi

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 25.04.2019
12:51

Sad kad dodje neki finansijer u London, Pariz, ili Amsterdam i dovede u neki kosarkaski klub 12-15 dobrih kosarkasa i dobije pozivnicu od Bartomeua, propasce vam ova spanska serija.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Thursday, 25.04.2019
11:55

Budimo realni, ako neko iz ABA lige dobije pozivnicu to ce biti Buducnost jer nije sve u parama, a to je Zvezda pokazala i partizanu i Buducnosti.

avatar
Doki Daki
Thursday, 25.04.2019
11:36

Sve ovo ima samo veze sa jednom činjenicom, a to je "LOVA" koju Partizan nema!

avatar
Z
Thursday, 25.04.2019
11:14

Kao Srbin, normalno da bih voleo da Oartizan dobije pozivnicu. Za nasu kosarku bi duel srpskih timova u EL sam po sebi bio ogromna stvar. Ali prica se o pozivnici ucesniku ABA lige, pa me interesuje po kom kriterijumu Partizan ima vecu sansu od finaliste istog takmicenja?

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 25.04.2019
12:02

Po tome sto smo bivsi prvaci Evrope i osvajaci 3 KRK, ucesnici 4 F4 (i to prvog F4) dok Buducnost nema nijednu titulu u bivsoj Jugoslaviji.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 25.04.2019
12:10

O 6-1 (6-0 u odnosu na Cedevitu) u smislu broja osvojenih regionalnih liga da i ne pisem, a ako ti to nije dosta, pogledaj kakvi su sve igraci bili kod nas, takve nema niko u Evropi, ne samo u Srbiji ili (sirem) regionu.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 25.04.2019
11:08

Upravo pod uslovom da IGRA protiv Bajerna, kako pod uslovom da ne igra? Nemojte da ste na kraj srca, POVRATAK PARTIZANA uskoro sledi, a onda...


Dobiće pozivnicu pod uslovom da ne igra finale sa Bajernom.  U suprotnom će igrati EL bez specijalne pozivnice.

Pozdrav, Aleksandar

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 25.04.2019
12:03

Da, u pravu ste, izvinjavam se.

avatar
Jelena Renovcevic
Thursday, 25.04.2019
12:22

Pa ako igra sa Bajernom Igrace i EL bez spec pozivnice sto znaci da ce ona otici nekom drugom klubu ako sam ja dobro razumeo. Znaci bolje da igra sa Bajernom nego da ne igra.