Uzdrmana Đordijeva imperija, Turci ozvaničili transfer u FIBA Ligu šampiona!

Autor: Darko Mitrović
sreda 20.05.2020.
18:10
Izvor: Sportske.net

Bilo je krajnje vreme, počinju ''velike promene u evropskoj košarci''?

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Još se ne zna da li će se nastaviti prekinuta sezona Evrolige, odluku očekujemo početkom sledeće nedelje, ali naredne sezone posle pandemije koronavirusa mogle bi da donesu velike promene na štetu projekta Đordija Bertomeua.

Čitavog dana se piše i priča o jačanju FIBA Lige šampiona i mogućnosti da neka velika imena od sledeće sezone zaigraju u ovom takmičenju.

Pominjao se i Partizan, na šta je reagovao predsednik kluba Ostoja Mijailović, ali za sada je najteži udarac Evroligi zadala turska Darušafaka, bivši evroligaš koji se i definitivno seli u FIBA Ligu šampiona.

To je danas i potvrđeno u zvaničnom saopštenju turskog kluba, koji uverava da je ovo samo početak velikih promena u evropskoj košarci.

''Kao sportski klub Darušafaka, koji 106 godina služi razvoju turskog sporta po principu jednakih mogućnosti, sa zadovoljstvom smo prihvatili saradnju sa košarkaškom Ligom šampiona, za koju verujemo da će predstavljati početak vrlo važne promene u evropskoj i svetskoj košarci''.

Darušafaka je potvrdila da će u naredne tri (plus dve) sezone igrati u FIBA Ligi šampiona i naglasila da je to "takmičenje koje je najbolje poštuje pravila sportskog i finansijskog fer-pleja."

''Uzbuđeni smo i oduševljeni, zajedno sa svim našim navijačima, predstojećim takmičenjem u Ligi šampiona, jednoj od najboljih košarkaških organizacija u Evropi'', zaključuje se u saopštenju kluba koji je ove sezone igrao u Evrokupu, u grupi sa Partizanom.

FIBA se ovde neće zaustaviti, a stopama Darušafake trebalo bi, za sada, da krenu i litvanski Ritas i španski Bilbao.
-
Baner live stream
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke