Uzalud se nadamo, ništa od Evrolige?!

Autor: Darko Mitrović
sreda 20.05.2020.
20:19
Izvor: Sportske.net

Sve glasniji su ovakvi nagoveštaji...

EPA-EFE/David Aguilar
EPA-EFE/David Aguilar

Povezane vesti

Košarkaška javnost širom Evrope s nestrpljenjem čeka početak naredne nedelje, kada će biti doneta odluka o eventualnom nastavku prekinute košarkaške sezone.

Kada je Evroliga u pitanju, jedini način da se sezona okonča jeste da se u jednom gradu organizuje završnica takmičenja (preostali ligaški deo plus nokaut faza), najverovatnije od 4. do 26. jula, a Beograd slovi kao favorit za organizatora u konkurenciji Ljubljane, Kaunasa...

Odluka o organizatoru bi se lako donela, ali postoje mnogo veći problemi koji značajno umanjuju šanse da se odigra završnica sezone u Evroligi.

Španski ''Mundo Deportivo'' donosi tekst na ovu temu i između ostalog uverava da - većina evroligaških klubova ''ne želi da igra'' nastavak sezone!

Veliki broj klubova nije ni počeo sa treninzima, poput Fenerbahčea, Efesa, CSKA, Himkija, Zenita, a oni koji treniraju, poput Crvene zvezde, to čine bez svojih najvećih aduta iz Amerike.

Problem postoji i u vezi troškova putovanja i smeštaja tokom završnice takmičenja, a Evroliga još nije precizirala ko će sve to finansirati.
-
Baner live stream

S druge strane, čelnici Evrolige očajnički pokušavaju da nađu način da se sezona ipak nekako završi, jer ako nastavka ne bude, izostaće očekivani prohodi od televizija. Takođe, pomenuti izvor navodi i da postoji problemi sa glavnim sponzorom, ''Turkiš Erlajns'' se povlači, postoje nagoveštaji da bi novi generalni sponzor mogao da bude ''Gasprom'', ali ponuđeni uslovi će značajno zavisiti od toga da liće Evroliga uspeti da završi sezonu, ili ne.

Istovremeno, FIBA je krenula u ofanzivu, već je privolela Darušafaku da od sledeće sezone učestvuje u FIBA Ligi šampiona, istim putem bi mogli i Ritas, ili španski Bilbao, a Partizan za sada odoleva tim signalima, želeći da sačeka stav Evrolige.

U svakom slučaju, Đordi Bertomeu se nalazi na najvećim iskušenjima od kada je uspostavio potpunu dominaciju nad tamičenjima pod kontrolom FIBA.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke