Uz čestitke Zvezdi, Ostoja sve objasnio - evo zašto će Partizan sledeće sezone biti još jači!

Autor: Darko Mitrović
utorak 30.04.2019.
11:43
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Uz jednu molbu javnosti u vezi specijalne pozivnice za Evroligu...

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Partizan je ove sezone napravio značajan korak napred u odnosu na prethodnu sezonu, iako je izostao trofej u ABA ligi i plasman u elitno evropsko takmičenje.

Crno-beli su odbranili trofej Kupa Radivoja Koraća, u Evrokupu su se plasirali u Top 16 fazu, a u polufinalnoj seriji plej-ofa ABA lige pružili su snažan otpor još uvek kvalitetnijoj Zvezdi.

Do kraja sezone ih očekuje borba za titulu u domaćoj Superligi, a Partizan je u tom takmičenju pojačan dolaskom Vasilija Pušice iz SAD.

Ono što navijače crno-belih sada najviše zanima jeste kakav je plan rukovodstva kluba za sledeću sezonu i da li će Partizan posle nekoliko kriznih godina uspeti konačno da formira tim kadar da osvoji regionalno takmičenje, prvi put od 2013.

Na tu temu je, između ostalog, govorio predsednik Partizana Ostoja Mijailović u intervjuu za ''Novosti'' i otkrio zanimljiv detalj iz ove sezone.

''Tokom ove sezone vratili smo oko milion evra duga. Da smo taj novac preusmerili na igrački kadar, verovatno bismo možda ostvarili bolji rezultat na nekim košarkaškim poljima.

Kažem verovatno, jer u sportu je teško pričati unapred. Međutim, ja kao predsednik i moji saradnici, nismo želeli da po svaku cenu krenemo u napade trofeja, bez ikakve materijalne odgovornosti, već smo se trudili da što je moguće bolje uskladimo ambicije kluba kakav je Partizan, a one nisu male, zatim želje naše brojne i verne armije navijača, sa finansijskim mogućnostima.

Mislim da smo uspeli. Možda se neko neće složiti sa mnom, ali podsetiću vas da smo za samo dvadesetak meseci, od kada smo došli, klub sklonili daleko od ivice ambisa na kojoj je stajao i usmerili ga na put kojim treba da ide.

Nama je bila važnija budućnost postojanja Partizana nego rezultati u godinu, dve'', objašnjava Mijailović, koji je iskoristio priliku i da Zvezdi čestita ''zasluženo osvojenu titulu u ABA ligi'', ne želeći da komentariše dešavanja oko terena tokom finalne serije u Beogradu i Podgorici ''jer ne želi da bilo šta bude protumačeno na pogrešan način''.

Taj finansijski teret o kojem je govorio Mijailović, sledeće sezone bi trebalo da bude manji, što bi moglo da za posledicu ima i jači tim nego ove sezone.

''Sledeće godine ćemo imati manji finansijski pritisak, pa taj deo budžeta ćemo usmeriti ka igračkom kadru i nastavku povećanja uslova za osvajanje ABA lige i ulaska u Evroligu koji su neki od naših krajnjih ciljeva.

Ne može se ništa preko noći. Naravno, ako ne rizikujete, ne možete da dobijete. Ali, ništa manje je važno da unapred znate kako da sanirate posledice ukoliko ne ostvarite cilj'', istakao je Mijailović.

Prethodnih nedelja, posle Partizanovog poraza od Zvezde u polufinalu plej-ofa ABA lige, sve češće se govori o mogućnosti da Partizan dobije specijalnu pozivnicu iz Evrolige za narednu sezonu. S tim u vezi, Mijailović ima i jednu molbu i za medije i za kompletnu javnost.

''Naravno da i mi imamo želju i cilj da se vratimo u Evroligu, o čemu sam već pričao. Ali, bilo kakvi natpisi u medijima, ma koliko bili dobronamerni, ne doprinose nam. Zato bih zamolio sve da samo malo spuste loptu. Znate da smo uvek, ja, ali i svi u klubu, bili otvoreni i direktni'', poručuje Mijailović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

41 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Realni Arthur
Tuesday, 30.04.2019
17:55

Ljudi, aman, ja vas molim, ali stvarno vas molim, dosta vise sa prepucanjavima, ajmo lagano da vratimo sportski duh, da konacno pocne da vlada obostrano postovanje, dosta bre vise vi, mi, oni, ovi. Ja licno kao pkoreli Zvezdas postujem svaki napredak i u kosarci i u fudbalu, i Partizana, i Mege, i FMP itd.itd. Evo sada prilike da pozdravljam Gosp. Ostojica koji je doneo nove vetrove u Partizanu, neka nova nada, novi kvalitet, pa bez jakog Partizana nema jake Zvezde, i obrnuto, zapamtite ovo. Jos jedna stvar, kome vise je bitno ko je bio sampion 92' (Partizan u kosarci) ili 91' (Zvezda u fudbalu), pa koji je dobitak i jednih i drugih od tih titula, da nije slucajno Zvezda dobila poziv of Lige sampiona, ili Partizan od Eurolige, naravno da to je istorija, najveci supeh nasih klubova ali sta sad, celo vreme se nakako vracate na to, ko neki pokusaj da pobegnete od trenutne realnosti! Evo zvezda posle 26 godina videla konacno ligu sampiona, a zadnji put kad je bila tamo nije imala epizodnu ulogu nego favorit koji je skoro stigao do polufinala (Sampdorija 1:3) ili Partizan (Olmpijakos i to na produzetke). Ajmo da se zajedno radujemo, da zajedno navijamo protiv svih drugih klubova, i Zvezdasi i Partizanovci, pustite te grupe cigane, delije ili vasi tamo zabranjeni, alkatrazi i one trece. Ja sam 100% siguran da mozemo da navijamo zajedno, jer je ovo samo sport nista drugo, razonoda da ljudi malo uzivaju, gledaju, relaksiraju a ne da se plase da idu na tekme zbog nas navijaca. Za kraj, imam jednu zelju da u finalu ABA lige 2019-2020 igraju Zvezda Partizan, pa ko je bolji da pobedi, bez psovki, bez ispada, gadjanja predmeta ali zato paklenom atmosferom navijanja, grla i dlanova, nista drugog uz veliko postovanje protivnika. pozdrav od Zvezdasa

avatar
Владо Жарковић®
Wednesday, 01.05.2019
08:44

Не слажем се са констатацијом да сви заједно навијамо против других клубова, не, навијајмо спортски и коректно за свој клуб а друге клубове оставимо њиховим навијачима.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 30.04.2019
12:42

Sigurno je da cete sledece sezone biti jos jaci jer sa tolikim budzetom Zvezda bi igrala u najmanju ruku pley-of Evrolige.

avatar
Pero Defformero
Tuesday, 30.04.2019
12:52

Ма освојили би НБА да се тамо такмичите 😂

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 30.04.2019
21:41

Sa tolikim budzetom bili bi tezak zalogaj za sve.

avatar
⭐♦ povratka kralja
Tuesday, 30.04.2019
13:22

Ne mogu dole da ti odgovorim. U najmanju ruku si nerealan kao on i njegov drugar sa svojim komentarima u kojima velicas Zvezdu. Evo ti ovaj primer. Imali su veliki budzet ove sezone, imali su i prosle, mislim za situaciju u kojoj se nalaze. Buducnost je imala bar 3 puta veci budzet od Zvezde. Zvezda duplo veci od partizana a ti opet forsiras neke gluposti. xd Nemoj kao oni da budes i da hiperbolises.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 30.04.2019
11:47

A da malo prokomentarises sudjenje u prvoj utakmici u polufinalnoj seriji?

avatar
⭐♦ povratka kralja
Tuesday, 30.04.2019
12:15

Sudjenje komentarisu strucni konsultanti, onaj tvoj drugar sto se vraca i ti, jer ste kvalifikovani za to. Tvoj drugar je za derbi napisao da je Zvezda trebalo da dobije 7 crvenih i da partizanu nije sudjeno izmisljenih faulova. :D Siguran sam da ste obojica isto tako realni i sto se kosarke tice. Ne brinite, vasa je sledece sezona, bice bolje.

avatar
PARTIZAN IS KING
Tuesday, 30.04.2019
13:52

djordjevicu da ti nije glava malo na krivo

avatar
PARTIZAN IS KING
Tuesday, 30.04.2019
13:45

djordjevicu reci svojoj da je volim 😍

avatar
PARTIZAN IS KING
Tuesday, 30.04.2019
13:34

vidi bojlera djordjevica 😂😂😂

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 30.04.2019
12:44

Napok si shvatio sa kim komuniciras. Moj savet ignorisi ga sve dok nesto debelo ne slaze protiv Zvezde.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 30.04.2019
12:41

Odgovorio sam ti odmah na to, idi pa vidi sta sam ti napisao ako te iskreno zanima. I nemojte samo mi o sledecim sezonama, to je bio vas moto i slogan dok smo vam ugnjetavali pravu zvezdicu, sad ste iznajmljeni da mucete za Ivo Lola Ribar Ideu iz Stjepana Supanca:-)

avatar
paok
Tuesday, 30.04.2019
12:20

I sta bi dobili sa tim, i da kaze da je bilo lose ili obrnuto koja je poenta.