Uvrnuto takmičenje Jokića i Vestbruka, kako promašiti trojku? Dončićev potez sezone, naterao Kajrija na ples!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 25.11.2018.
09:27
Izvor: Sportske.net

Nezamislivo je bilo da Nagetsi dobijaju odbranom, Jokić promašivao, ali je Vestbruk dobio taj "duel". Bjelica očajan, Bogdanović ne puno bolji, Kingsi ispustili šansu protiv šampiona. Naklon za Luku majstora!

Twitter
Twitter

Povezane vesti

Koliko su ozbiljan tim Nagetsi su pokazali u Oklahomi. Iako su bili bez Gerija Herisa, a Jokić je promašivao čitave večeri, uspeli su da odnesu pobedu protiv tima koji igra u odličnoj formi nakon lošeg starta.

Stvar je spasao Džamal Marej sa 22 poena, po 8 skokova i asistencija, Nagetsi su zadržali Tander na 35% šuta. Vestbruk je napravio tripl-dabl, 16 poena, 12 asistencija i 10 skokova, ali je katastrofalno šutirao, promašio je svih šest pokušaja u poslednjoj četvrtini. Za tri poena 1 od 12, kako da su se on i Jokić takmičili, Srbin je promašio svih sedam trojki, nije ga puno brinulo, na kraju 16 poena, 6 skokova, 5 asistencija, meč je dokaz da Nagetsi imaju jednu od najdužih klupa u NBA, kao i da sada mogu da pobeđuju odbranom, što je prošle sezone bilo gotovo nezamislivo.



Ni Bogdanović, a pogotovo Bjelica nisu bili impresivni, Bogi je dao 10 poena, Bjelica pogodio samo jedno bacanje, Kingsi su tesno poraženi u Ouklendu. Voriorsi su slavili u poslednjih pet sekundi, Durant senzacionalan, partija sezone, 44 poena, Tompson je ubacio odlučujući koš, popravio svoj promašaj u poslednjih sekundama. Kingsi su, stiče se utisak, mogli do pobede, ali su promašili osam bacanja, fali im iskustvo u ovakvim mečevima, iako je rival bio bez Karija i Grina.
charset="utf-8">
Milvoki je srušio San Antonio sjajnom igrom u poslednjoj četvrtini, Adetokumbo je odigrao herojski, 34 poena, 18 skokova, 8 asistencija,  ispraćen je ovacijama, sprečio je da Baksi izgubi drugi put kod kuće za dve večeri, podsetimo, iznenadio ih je Feniks.

Sparsi su imali +11 na startu poslednjeg perioda, ali je Grk bio nezaustavljiv u finišu, na kraju su Midlton i Brogdon trojkama dotukli goste iz Teksasa.

DeRozan je ubacio 34 poena za San Antonio, Bertans 17...
>
Luka Dončić je postigao 15 poena, imao 8 asistencija, ali je tajno oružje Dalasa u pobedi nad Bostonom bio Portorikanac Barea. Omaleni plej je brojao do 20, kao i Barns, njih dvojica su pogodili trojke u odlučujućim trenucima, Bareu je DeAndre Džordan odneo na klupu od sreće. Kod Seltiksa 21 poen Tejtuma, Kajri i Markus Smarta su dali po 19, Boston je na 50% uspešnosti, 10-10, start kakvom se nisu nadali. Sa druge strane Dalas je prvi put pozitivan od kraja 2016. dakle posle dve godine...

Džajlen Braun je udario Dončića, Slovenac je želeo obračun, videli smo još par čarki, ali i jedan od poteza sezone, Luka je bukvalno Kajrija Irvinga naterao na ples. Zaista, neverovatan potez...
Oto Porter Džunior je sa 29 poena, u partiji sezone vodio razočaravajući Vašington do trijumfa protiv Pelikansa, isto toliko poena na drugoj strani dao je sve bolji Džulijus Rendl, pojačanje iz Lejkersa je imao i 15 skokova i 7 asistencija. Ali bez Dejvisa, Pelikansi su bili skraćenih krila u prestonici, oba tima su šutirala sjajno u prvom poluvremenu, mada se to može pripisati i lošim odbranama. Mirotić je ubacio 22 poena za goste, koji slabo igraju van svoje dvorane, a izgubili su sva četiri meča koja je "Obrva" Dejvis propustio ove sezone.

Velika partija Karla Entonija Taunsa presudila je Čikago, KAT je uz 35 poena, imao 22 skoka i 6 asistencija, rezerve su dale pun doprinos, nije se osetio umor, iako je ovo bio treći meč za Timbervulvse u četiri večeri. Dario Šarić 19 poena, 14 skokova, Čikago je dopustio čak 21 ofanzivni skok u napadu, pa su "Vukovi" postigli 29 poena iz druge šanse.

Kod gostiju Lavin protiv bivšeg kluba 28 poena, Džabari Parker 27, Bulsi su izgubili šest od poslednjih sedam mečeva...

I na kraju blam Hjustona u Klivlendu, četvrta pobeda za Kavse, druga u poslednje tri utakmice, Tristan Tompson je ubacio 16 poena, imao 20 skokova, Harden brojao do 40, ali je njegov tim izgubio deveti put u sezoni, opet su na 50%, kao i Boston, ovo je negativno iznenađenje sezone. Ruki Kolin Sekston nalazi sebe 29 poena za Kavse, Krisa Pola je D'Antoni odmarao posle izgubljenog produžetka u Detroitu...

Milvoki - San Antonio 135:129
Golden Stejt - Sakramento 117:116
Dalas - Boston 113:104
Vašington - Nju Orleans 124:114
Oklahoma - Denver 98:105
Minesota - Čikago 111:96
Klivlend - Hjuston 117:108

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke