Utešna poruka ''Grobarima'': ''Pogledajte Milan i Inter!''

Autor: Darko Mitrović
utorak 26.12.2017.
10:56
Izvor: Sportske.net, ALO.RS

Legendarni košarkaš Partizana smatra da navijači treba da imaju strpljenja kada je u pitanju povratak crno-belih na staze stare slave.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Samo dve pobede u poslednjih 13 utakmica u ABA ligi i Evrokupu, bilans je ekipe Partizana u poslednja dva meseca.

Nezapamćeno u novijoj istoriji kluba, iako se crno-beli već nekoliko godina bore sa teškom finansijskom situacijom u klubu.

Ni promena trenera nije donela boljitak, pa su navijači sve nezadovoljniji i sve ih manje ima na tribinama bivšeg ''Pionira''.

Ipak, legenda kluba Dražen Dalipagić smatra da se mora imati strpljenja i da se i nekim drugim velikim klubovima dešavaju krizne godine.

''Uzmite primer italijanskih fudbalskih giganata Milana i Intera. Svi znamo šta ti klubovi predstavljaju u svetu fudbala, a sada su daleko ispod njihovog proseka kada je reč o rezultatima.

Pa ne mora Partizan uvek da bude prvi. Pojaviće se dobra generacija koja će Partizan ponovo napraviti velikim'',
istakao je Dalipagić u izjavi za ''Alo'',  onda naveo još drastičniji primer, ali i način kako bi Partizan mogao ponovo da se podigne.

Foto: Beta/AP Photo/Luca Bruno
Gatuzo Bonaventura Milan

''Evo, Venecija, u kojoj sam svojevremeno igrao, 15 godina je bila u trećoj ili četvrtoj ligi, prošle sezone je osvojila italijansko prvenstvo. Jednostavno, došao je čovek koji je preuzeo klub i stvorio dobar tim.

Tako će biti i sa Partizanom, nadam se. Neka crno-beli budu sedmi-osmi u ABA ligi ove godine, ne moraju uvek da budu u vrhu'',
poručio je Dalipagić.

U jeku ove rezultatske krize, u prvi plan je izbio i problem sa Duškom Vujoševićem, kome se duguje 113.000 evra. Dalipagić smatra da crno-beli treba da učine sve da se ta dugovanja izmire, nauštrb dovođenja potencijalnih pojačanja u igračkom kadru.

''Ma dajte, molim vas, šta će Partizanu novi igrači, neka igraju sa ovima što raspolažu! Neka vrate pare Vujoševiću. Nema više zezanja kao u moje vreme - e, lupićemo ugovor, a nećemo ga isplatiti.

To je sramota! Oni koji su potpisali ugovor sa njim su pogrešili. Sramota! Ne može to više tako, sada je čist profesionalizam i ja to podržavam'',
zaključio je Dalipagić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
GLU-PANTERI, PST!
Tuesday, 26.12.2017
15:39

Ako dovedemo gagica, to ce i definitivno biti kraj, ne samo simbolicki...

avatar
zdenkomen
Tuesday, 26.12.2017
15:30

Svaka čast Dražene, tako se govori. Stara dobra srpska posla, zajebi koga stigneš, više ne piju vode. Nadam se da će nas neki malo pošteniji klepiti po ušima i da ćemo jednog dana i mi postati ljudi. Za sada, ipak ostajemo u rangu balkanske stoke.