Utakmica sezone - Da li će opet biti grmljavine u "Orakl Areni"?

Autor: Pavle Lazarević
ponedeljak 30.05.2016.
20:01
Izvor: Sportske.net

U noći između ponedeljka i utorka odigraće se sedmi, odlučujući meč između Golden Stejta i Oklahome.

Beta/AP Photo/Alonzo Adams
Beta/AP Photo/Alonzo Adams

Povezane vesti

Tako blizu, a tako daleko. Ovogodišnja finalna serija Zapadne konferencije će se sigurno pamtiti još mnogo godina, bez obzira ko bude trijumfovao u 'majstorici'. Čini se da su "Tanderi" iznenadili svetsku košarkašku javnost sjajnim partijama protiv favorizovanih "Ratnika", posebno na domaćem terenu kada su goste "oduvali" sa +28 u trećem meču, odnosno +24 u četvrtom.

Oklahoma je slavila i u prvom meču ove serije na gostujućem terenu, a da li to mogu da učine i u meču broj 7?

Aktuelni šampioni su uspeli da se "izvuku" iz ponora i pobede na poslednja dva duela u kojima nisu imali pravo poraza, jer su Durent i kompanija već prethodno ostvarili tri pobede.

Peti meč u "Orakl Areni" nije doneo preteranu neizvesnost, iako je gostujući tim pripretio u drugom poluvremenu, ipak Kari i Tompson su bili na visini zadatka baš kada je bilo potrebno, a 'X faktor' su bile odlične role Mariza Spajtsa i Endrua Boguta.

U poslednjem meču pred domaćom publikom, Oklahoma je imala najbolju priliku da eliminiše "Ratnike" i plasira se u finale najbolje košarkaške lige na svetu, prvi put nakon 2012. godine. Vodili su domaći skoro čitav meč, imali kontrolu igre punih 40 minuta, ali onda su na scenu stupila popularna "Spleš braća", pogotovo neverovatni Klej Tompson, koji je sa 11 trojki uništio sve nade domaćih i obezbedio 'majstoricu' za svoj tim.



Šta možemo očekivati u odlučujućem meču, svakako najbitnijem u dosadašnjem delu sezone u NBA-u? Dosadašnjih šest mečeva su bili pravi spektakl i svako ko misli da će "Ratnici" lako počistiti tim predvođen Durentom i Vestbrukom, grdno se vara.

Ako Durent bude košgeterski raspoložen, a Vestbruk da doprinos svojom sjajnom "ol araund" igrom, navijači "Tandera" mogu da budu optimisti. Ipak, to nije dovoljno, kao najveće iznenađenje ovog plej-ofa istakao se sjajni centar Stiven Adams, dok će sa druge strane Andre Iguadala i Drejmond Grin morati da odigraju možda i najbolje partije u ovoj seriji, kako bi pomogli 'udarnim iglama' Kariju i Tompsonu da se nađu u reprizi prošlogodišnjeg finala sa Klivlendom.

Da li će udari gromova pobiti ratnike iz Ouklenda, videćemo u 3 sata posle ponoći, koja su vaša očekivanja?

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Monday, 30.05.2016
23:31

Idemo Rase, razbij onu manekenku Karija! Ajmo OKC!

avatar
ATLEICO-CHELSEA LIFE
Monday, 30.05.2016
23:26
avatar
Brat Pogba
Monday, 30.05.2016
22:30

Ajmo Oklahoma!!! Verujem u vas...

avatar
S-I-M-K-E_
Monday, 30.05.2016
21:28

Kari i Tompson ce da rijese mec,bice opet prvaci!

avatar
lakipfc
Monday, 30.05.2016
20:30

stvarno nisam cuo da ga neko zove Mariz Spajts

avatar
lakipfc
Monday, 30.05.2016
20:28

Ajmo GSW,oni jedini imaju sanse protiv preletaca i sledbenika leflopa,ne bih zeleo da on osvoji prsten,yver je od igraca i kida se u ovom play offu i igra pametno i po tome se izdvaja od 95 posto igraca,al ja ga jednostavni nikad nisam gotivio,igra na silu ,na snagu i naravno na ono sto postujem,to je njegova kosaraska inteligencija...sto se tice utakmice veceras,mislim da KD nece ponoviti onkvu sutersku partiju,mada ga je Igudala maltretirao,nadam se egal utakmici,pa nek bolji pobedi,a i ssudije moraju da se uozbilje,nisam odgledao utakmicu u play offu bez bar 5 gresaka,al to su velike greske....

avatar
Rise up
Monday, 30.05.2016
20:15

Po svemu prikazanom oba tima zasluzuju finale.Navijacu za Golden Stejt ocekujem mnogo dobru utakmicu.