Urnebesno - Bojan objasnio Amerima kako se izgovara Bogdan!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 09.12.2018.
10:27
Izvor: Sportske.net

Pred drugi ovosezonski duel Pejsersa i Kingsa Bojan Bogdanović je objasnio Amerikancima koja je razlika u izgovoru njegovog i imena srpskog reprezentativca Bogdanovića.

Epa/John G. Mabanglo
Epa/John G. Mabanglo

Povezane vesti

Drugi put u razmaku od sedam dana Indijana i Sakramento odmerili su snage u NBA ligi i ponovo je pobedu slavio domaćin.

Pre sedam dana Kingsi su na svom terenu dobili sa "pola" koša razlike (111:110), dok je tokom prethodne noći Indijana slavila rezultatom 107:97.

Meč je bio specifičan zbog toga što su se na terenu našli prezimenjaci. Bivši igrači Fenerbahčea ponovo su uveli Amerikance u veliki problem zbog toga što osim prezimena imaju i jako slična imena, barem iz perspektive ljudi sa govornog područja SAD.

FOX sports je pred meč pustio prilog u kojem je košarkaš Indijane Bojan Bogdanović pokušao da objasni Amerikancma u čemu je razlika i kako bi trebalo da izgovaraju ime Bogdana Bogdanovića.

"Ja sam Bojan, a on je Bogdan. Znam da je pomalo zbunjujuće ali je i dalje različito za nas", rekao je Bojan.

Novinar je potom objasnio kako navijači Sakramenta izgovaraju ime Bogdana Bogdanovića i nasmejao njegovog prezimenjaka.

"Ne, to nije način na koji mi izgovaramo njegovo ime. Kažemo Bogdan, ne Bougden", uz osmeh je završio hrvatski reprezentativac.

Ako je Amerikancima lakše, Bojana i Bogdana mogu da razlikuju i po mnogim drugim stvarima. Primera radi, Bogdan ima osvojene srebrne medalje na Olimpijskim igrama, Mundobasketu i EuroBasketu, baš kao i titulu u Evroligi, pa tako može da se koristi fraza "trofejniji Bogdanović".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stratford
Sunday, 09.12.2018
12:54

Ako je Amerikancima lakše, Bojana i Bogdana mogu da razlikuju i po mnogim drugim stvarima. Primera radi, Bogdan ima osvojene srebrne medalje na Olimpijskim igrama, Mundobasketu i EuroBasketu, baš kao i titulu u Evroligi, pa tako može da se koristi fraza "trofejniji Bogdanović"

ili jednostavno da za Bojana koriste termin 'bolji Bogdanović'

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 09.12.2018
11:55

Ako su toliko glupavi, trebalo bi da budu posavetovani da kazu ''Gaddej'':-D