Upoznajte Ivon Anderson, novu reprezentativku Srbije!

Autor: Beta Beta
sreda 11.11.2020.
20:56
Izvor: Beta

Košarkaška reprezentativka Srbije Ivon Anderson rekla je danas da je počastvovana što je deo tima Marine Maljković i dodala da, kada je dobila njen poziv da se priključi nacionalnom timu, nije razmišljala ni trenutak.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

"Veoma sam uzbuđena i počastvovana što sam postala deo ovog tima i države", rekla je Anderson, prenosi Košarkaški savez Srbije.

Ova 30-godišnja igračica Venecije za Srbiju će debitovati u Istanbulu gde nacionalni tim očekuju dve utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Prvi meč u "balonu" u dvorani "Ahmet Džomer" izabranice Marine Maljković igraju sutra protiv Litvanije, a dva dana kasnije protiv Turske.

"Očekujemo poteškoće, jer ćemo igrati protiv timova koji imaju sjajne igračice. Mi se spremamo i stvaramo dobru hemiju. Izaći ćemo na teren, igrati čvrsto i predstavljati državu najbolje što znamo", rekla je Anderson.

Ona je dodala da je sa Marinom Maljković sarađivala u Galatasaraju pre četiri godine, da je izuzetno ceni i da smatra da je ona "jedna od najboljih, ako ne i najbolji trener u Evropi".

"Kada mi je ponudila priliku da budem deo reprezentacije Srbije, nisam razmišljala ni trenutka. Moj posao je samo da dodam moje kvalitete na ono što je ona već izgradila da bismo ostvarili ciljeve, osvajale medalje i bile uspešne", rekla je Anderson.
-
baner
-
Kako je istakla, "košarkaška kultura u Srbiji je jedina na svetu koja može da se uporedi sa onom američkom".

"To dovoljno govori koliko cenim srpsku košarku. Pratila sam stalno na velikim takmičenjima, uvek sam bila navijač i divila sam se koliko pametno igraju srpski timovi i koliko uvek daju maksimum. Nikada ne smete da potcenite Srbiju. Uvek će predstavljati ogroman izazov svakom protivniku i uvek od Srbije očekujem da će pobediti", rekla je Anderson.

"To sam i ja naučila da cenim, da uvek guram sebe napred i radim naporno kako bih konstantno napredovala i poporavljala se, čak i u mojim godinama", dodala je ona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke