Upisao se Lebron, Bjelica odličan, Stef Kari zapanjio Ameriku!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 25.10.2018.
08:32
Izvor: Sportske.net

Lejkersi stigli do prve pobede, slavio i Sakramento uz odličnog Bjelicu. Ono što su napravili Kari i "Leteći Grk" će se prepričavati.

Beta/AP Photo/Gerald Herbert
Beta/AP Photo/Gerald Herbert

Povezane vesti

Očekivano, iako bez par suspendovanih igrača, Lejkersi su lako dobili Sanse našeg Igora Kokoškova. Lebron je ubacio 19 poena, imao 10 skokova i 7 asistencija, tripl-dabl ga nije puno zanimao, igrao je manje od pola sata. Lens Stivenston je ubacio 23 poena, Kuzma 17, Sansi nisu mogli da pariraju.

Iako bez Ronda i Ingrama, gosti se nisu puno mučili igra je bila ravnopravna do serije 17:2, kada su Lejkersi otišli na +20, posle je bilo stvar tehnike. Buker 23 poena za domaće, top ruki Ajton 22.

Golden Stejt je lako savladao Vašington, ubacili su 144 poena, 80 u prvom poluvremenu. Ovo je bila noć Stefa Karija, 51 poen, 11 trojki, Durant je dodao 30, imali su 35 timskih asistencija, to je bio pravi šampion. Kari je ubacio 31 poen u prvom delu, igra u neverovatnoj formi od početka sezone, u svakom meču od starta, ubacio je minimum pet trojki. Ovo je deveti put u karijeri da za poluvreme postigne 30+ poena.

Dobra partija Nemanje Bjelice u pobedi KIngsa nad Memfisom, po 11 poena i skokova za Srbina, plus pet asistencija. Mladi tim je ponovo dosta grešio, sve je proces sazrevanja, ali su na kraju stigli do trijumfa. D'Aron Foks je digao publiku na noge, pošto je posle ukradene lopte Bjelice zakucao preko Marka Gasola. Mladi igrač je ubacio 10 poena u preokretu u trećoj četvrtini, Badi Hild brojao do 23, Bogdanović i dalje van stroja.

Atlanta koja igra bolje od očekivanja je dobila Dalas, na 50% su nakon četiri meča, Kent Bazmor je ubacio 32 poena za Houkse. Dončić kod Mavsa, 21 poen, 9 skokova, njegov tim je dozvolio da se protivnik vrati u meč, u jednom trenutku su imali +26, ali je ruki Trae Jong sjajnom igrom u poslednjoj četvrtini uspeo da prelomi meč za domaćina. Slovenac Dončić je inače u drugom poluvremenu pao, pogodio samo 3 od 10 šuteva, kada je stao on, stao je i Dalas.

Klivlend deluje kao vređa za udaranje, Netsi su ih rasturili u Ohaju, D'Anđelo Rasel je ubacio 18 poena i imao 8 asistencija. Treću četvrtinu gosti iz Bruklina su dobili sa 21 poenom razlike.

Majami nije propustio šansu protiv Niksa, Vajtsajd je odigrao najbolju partiju u sezoni, 22 poena, 14 skokova, Dragić je meč završio sa 13 poena.

Toronto je nastavio da deli lekcije u Kanadi, start 5-0 za Reptorse, žrtva je bila Minesota, i njih je zgrabila "Kandža" Leonard je brojao do 35.

Čikago je dobio Šarlot, Zak Lavin je nastavio da teroriše odbrane rivala, ubacio je 32 poena, isplatilo se ovoga puta, Bulsi su "skinuli mrak" u ovoj sezoni. Lavin je presudio Hornetsima u finišu sa par bacanja i to pošto je prethodno promašio šut za pobedu.

Derbi u Teksasu pripao je Juti, Donovan Mičel je ubacio 38 poena Roketsima, ostatak je završila odbrana. Hjuston ne deluje dobro, Harden je brojao do 29, ali je domaćin ponovo imao očajan šut za tri poena, uz to "Bradonja" koji je jedini pogađao se povredio u poslednjoj četvrtini, plus nije bilo suspendovanog Krisa Pola. Ipak tri poraza u četiri utakmice su previše za tim poput Hjustona.

Pejsersi su odneli pobedu iz San Antonija, 21 poen i 9 asistencija Oladipa, Sparsi su igrali loše, poveli su na početku i to je bilo sve. Indijana je imala 34 timske asistencije, Sabonis sa 16 poena i 10 skokova, Kori Džozef i Tajrek Evans su dali sa klupe odlučujući doprinos trijumfu gostiju.

Baksi su slavili protiv Filadelfije iako je Embid ubacio 30 poena, imao 19 skokova, vratio se tripl dablom i Ben Simons, ali je Adetokumbo ponovo odigrao neverovatan meč, 32 poena, 18 skokova, 10 asistencija, imao je i tri blokade. Midlton je dodao 25 poena, Bruk Lopez 21, njegov najbolji meč od dolaska iz Lejkersa. Prvi put od početka veka, Baksi imaju 4-0, igrali su lošu odbranu u prvom poluvremenu, ali kada su stegli u trećoj četvrtini videla se dva snaga ekipe.

Rezultati:

Toronto - Minesota 112:105
Čikago - Šarlot 112:110
Hjuston - Juta 89:100
Golden Stejt - Vašington 144:122
Sakramento - Memfis 97:92
Feniks - LA Lejkers 113:131
Mlvoki - Filadelfija 123:108
San Antonio - Indijana 96:116
Majami - Njujork 110:87
Klivlend - Bruklin 86:102
Atlanta - Dalas 111:104

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke