Unikaha traži centra - Omić jedna od opcija!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 15.03.2018.
15:27
Izvor: Sportske.net

Klubu iz Malage "gori pod nogama" zbog povrede Giorgija Šermadinija, a zamena bi mogla da stigne iz redova šampiona Srbije.

Epa/Andrej Čukić
Epa/Andrej Čukić

Povezane vesti

Košarkaški klub Unikaha iz Malage aktivno radi na pronalaženju adekvatne zamene za povređenog centra Giorgija Šermadinija.

Portal "La Opinion de Malaga" preneo je u četvrtak priču o problemima sa kojima se čelnici Unikahe trenutno susreću i otkrio koji su sve igrači na radaru.

Opcija je jako malo, a neretko se događa da sportski sektor i klupski čelnici nemaju isto mišljenje zbog čega pojedini igrači u startu otpadaju sa spiska potencijalnih pojačanja.

Zna se da su na listi željenih pojačanja bili Janis Burusis i Džerod Džons ali su obojica ispali iz kombinacije iz različitih razloga. Unikaha nije u poziciji da plaća obeštećenja za igrače koji su pod ugovorom ali pomenuti izvor prenosi da to ne bi bio problem u slučaju Alena Omića.

Centar Crvene zvezde mt:s pominjao se kao moguće pojačanje Unikahe i pre početka sezone ali je Đoan Plaza smatrao da mu pored Šermedinija i Ogastina nije potreban. Sada su se okolnosti promenile ali postoji želja da dođe do saradnje.

Unikaha će morati da napravi određene ustupke ukoliko želi Omića jer je košarkaš Crvene zvezde mt:s spreman da se vrati u Malagu ali pod uslovom da dobije ugovor do kraja naredne sezone.

To je kamen spoticanja u pregovorima jer Unikaha želi centra koji će prihvatiti ugovor do kraja tekuće sezone, a Alen Omić očito ne želi da pravi takav kompromis.

Za Zvezdu odlazak Alena Omića i ne bi predstavljao preveliki problem jer je u Evroligi praktično ostala bez šansi za plasman u TOP 8, a u završnici ABA lige i domaćeg prvenstva posao bi mogli da obave Matijas Lesor, Pero Antić i Milko Bjelica.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
3x3
Thursday, 15.03.2018
17:34

Zao mi je Alimpijevic ne zna da igra na centre. Mogao bi Omic da se iskoristi kao sto je uradjeno sa Cirbesom, ali ne igra na taj nacin Alimpijevic, pa mu je nebitno ko je centar, bitno je samo da dobro gradi igrace i ima dosta skokova.