Unikaha pokazala Zvezdi kako s Baskima

Autor: Boban Filipović
nedelja 30.10.2016.
20:51
Izvor: Sportske.net

Baskonija pala u Malagi, Dejan Musli vrlo dobar u pobedničkom taboru, Nemanja Naedović nije igrao zbog povrede.

twitter.com/acbcom
twitter.com/acbcom

Povezane vesti

U derbiju 6. kola ACB lige Unikaha je pred svojom publikom savaldala Baskoniju rezultatom 82:72.

Andalužani su dosta bolje otvoriili meč, posle prvih deset minuta stekli osam poena viška, u drugoj četvrtini još jače stegli u odbrani i duplirali prenost koja ja na velikom odmoru iznosila velikih +16, ali tu priča nije bila gotova.

U trećoj deonici usledio je veliki 'come back' Baska, koji su sredinom poslednjeg kvartala prišli na jedan posed zaostatka, ali više od toga nisu mogli.

Puleni Đoana Plaze su zbili redove, konsolidovali se u samoj završnici i vezali četvrtu prvenstvenu pobedu u nizu nakon dva startna poraza.

Kajn Fog je bio najefikasniji igrač Unikahe sa 22 poena, a osim njega dvocifreni su bili Smit (15 pts) i naš Dejan Musli (10 pts, 6k). Veliki udeo u pobedi imao je i bivši centar Partizana i hrvatski reprezentativac Oliver Lafajet koji je odlično razigravao saigrače i imao čak 10 asistencija.

Reprezentativac Srbije Nemanja Nedović je propustio i ovaj duel zbog povrede.

U redovima Baskonije koja takođe sada ima skor 4-2, najzapaženiji pojedinac bio je Jaka Blažič sa 16 poena i 5 skokova. Bivši igrač Partizana Džoš Akojon je brojao do 12, kao i doskorašnji Vujoševićev pulen iz Limoža Rodrig Buboa, a dvocifren je bio i Toko Šengelia (11 pts).

Ipak, valja dodati da trener gostiju Sito nije mogao da računa na povređenog Andreu Barnjanija i da je odmarao univerzalca Adama Hangu za prestojeći evroligaški meč koji baskonija igra protiv Crvene zvezde mt:s.

U poslednjem meču današnjeg programa Huventud je kao gost na krilima bišeg košarkaša Zvezde i Partizana Luke Bogdanovića i Alfreda Sabata savladao Manresu sa 85:81.

Sabat je bio najefikasniji akter meča sa 26 poena, dok je Bogdanović utakmicu završio sa 19 poena i 7 skokova.

Za poraženi sastav igrali su prošlogodišnji igrači Partizana Petar Aranitović (9 pts, 3 sk, 1 as) i Aleksandar Cvetković (7 pts, 4 sk, 1 as).

Ranije danas odigrane su četiri utakmice, a više o tome čitajte OVDE.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke