Umesto FMP, mesto u ABA ligi poljuljano Partizanu!?

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 10.09.2020.
17:48
Izvor: Sportske.net, pobjeda

Crnogorci pišu o mogućnosti koja je malo verovatna...

KK Partizan Twitter
KK Partizan Twitter

Povezane vesti

ABA liga se suočava sa velikim problemima pred sam početak nove sezone na Jadranu.

Pored poteškoća sa pandemijom, na red je stigao i zahtev Partizana da se FMP izbaci iz takmičenja.

Kako prenosi crnogorski list Pobjeda, predstavnici lige će na video-konferenciji u petak ili ponedeljak "pokušati da pronađu rešenje u vezi spora sa Partizanom", a moglo bi se dogoditi čak i šokantan obrt - izbacivanje Partizana!?

"Situacija je trenutno takva, da Partizan nema podršku bilo kog kluba, u nameri da ne dozvoli da predstavnik beogradskog FMP-a bude u predsedništvu regionalnog takmičenja za sezonu pred nama. Partizan je do sada odbijao da pošalje dokumenta za registraciju u ligi, koja iz 'jtd' statusa treba da pređe u ,'DOO '. Ukoliko to ne učini do petka po podne, pod znakom pitanja je i učešće 'crno-belih' u ABA u sezoni pred nama.

Uprava bivšeg prvaka Evrope iz Beograda je na jednom od ranijih sastanaka dozvolila ućešće FMP-a u samom takmičenju za narednu sezonu, bez obzira na aktuelni spor. Partizan već mesecima pokušava da dokaže veze FMP-a i Crvene zvezde. Uprava "crno-belih" smatra da ljudima iz uprave FMP-a nije mesto ni u predsedništvu ni u organima rukovođenja regionalne košarkaške elite", piše Pobjeda.

Klubovi su navodno za opciju da pitanje reši Sud za sportsku arbitražu u Lozani, ističu Crnogorci.

Još uvek nije poznato u kojem formatu i kada će početi regionalna liga, mnogo je timova koji i dalje imaju problem sa koronavirusom, pa i organizacija turnira u "mehuru" po ugledu na NBA ligu predstavlja veliki izazov.

Sve u svemu, vlada velika neizvesnost, mnoge stvari biće jasnije u danima pred nama...

Baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Thursday, 10.09.2020
18:39

Da dokaze veze Haha Sve mislim da ce to stvarno biti tezak posao za CAS. Uvek prvi, uvek ispred svih, uvek prvi, uvek protiv svih, e, TO JE PARTIZAN.