"Ultimat fajter" Jokić, napravio tripl-dabl i otišao pod led!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 16.03.2018.
08:54
Izvor: Sportske.net

Nova neverovatna partija Srbina, saigrači kažu da to nije vest. Kao da je bio u "oktagonu" protiv Dramonda. Denver i dalje izvan granica plej ofa, na ruku im ide poraz Klipsa, ali ne i pobede San Antonija i Jute.

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Nikola Jokić je ledom lečio posledice sudara sa Andre Dramondom, onda otišao na toplu kupku. Rezultat? Tripl-dabl, osmi u sezoni.

Srbin je ubacio 23 poena, imao 12 skokova, 10 asistencija, sam Dre Dramond, jedan od najboljih centara lige mu je skinuo kapu na igri u napadu, mada je rekao da je loš u odbrani.

Denver je dobio, ponovo bez muke, iako je Jokić dominirao u napadu, dozvolili su da se Pistonsi vrate u meč, ali na kraju ipak pobeda koja ih ostavlja u trci za plej of.

Inače, Jokić je igrač Denvera koji ima najviše tripl-dablova još od Fata Livera krajem osamdesetih.

Saigrači više i ne pričaju o tome.

"Normalno je, navikli smo se, nije to nešto što bi trebalo da vas iznenađuje"
, kaže Džamal Marej koji je meč završio sa 26 poena.



Na ruku Denveru ide očekivani, mada tesni poraz Klipersa protiv lidera Hjustona. Dobro su se držali u Teksasu, Teodosić samo 3 poena, 4 asistencije, Marjanović nije ni igrao. Tobijas Haris je sa 29 poena držao u igri goste, ali iako su vodili na poluvremenu, i bili na -1 u poslednjem minutu, Harden je pogodio prvo šut preko Ostina Riversa, pa onda i bacanja u sledećem napadu i završio sa 24 poena.

Ovo znači i divizijsku titulu za Hjuston, ali nemaju vremena da slave, cilj do kraja sezone je zadržati prvo mesto ispred Voriorsa, izboriti prednost domaćeg terena u eventualnom finalu Zapada.

San Antonio je podigao glavu kada je najteže, slavili su protiv Pelikansa, Oldridž je ubacio 25 poena, ponovo su napravili dosta grešaka, Pelikansi su ostali 12 minuta pre kraja bez Dejvisa zbog šest penala. "Obrva" je završio sa 21 poenom i 14 skokova, u noći u kojoj je umro vlasnik kluba Tom Benson.

San Antonio se pobedom popeo na osmo mesto, bili su deseti početkom nedelje, a borba tek predstoji.

Juta nije propustila zicer protiv Sansa, Rudi Gober je ubacio 21 poen, imao 13 skokova, "Džezeri" su lako izašli na kraj sa slabašnim gostima. Ovo je utakmica koja je dobijena pre nego što je i počela, neki kažu da su takve i najteže, ali posle sporijeg starta, domaćin je zategao odbranu, bilo je i tenzije kada je Markis Kris udario Rubija, isključen je i Džared Dadli. Bilo kako bilo Juta je sedma, ima isti skor kao Sparsi i poraz više od šestoplasiranih Pelikansa. Nije daleko ni Minesota sa 40 pobeda, prava ludnica na Zapadu.

Treći Portland koji ima 42 pobede, sinoć je slavio protiv Klivlenda. U "Moda Centru" nema zarobljenika, što kažu Amerikanci, Blejzersi su bez milosti. Iako je Lebron ubacio 35 poena, radovao se domaćin, Lilard je brojao do 24, MekKolum stigao do 29, trojke im nisu išle, ali su nekako održali prednost, iako su bili na +15 u trećoj četvrtini. Ovo je inače 11. pobeda u nizu za ekipu iz Oregona.

Na Istoku ništa novo, Toronto hita ka konferencijskoj tituli. Kanađani su dobili u Indijani, Valančijunas je ubacio 16 poena i imao 17 skokova, DeRozan 16 od 24 poena dao u drugom poluvremenu. Za Reptorse ovo je deseta pobeda u nizu, u poslednjoj četvrtini su serijom 16:4 rešili pitanje pobednika. Ovo će biti rekordna sezona u istoriji, kada je broj pobeda u pitanju, srušiće rekord franšize od pre dve sezone.

Filadelfija nije propustila šansu u Njujorku, zabeležili su važnu pobedu, Embid je ubacio 29 poena, imao 10 skokova, proslavio je dan ranije 23. rođendan. Simons je napravio novi tripl-dabl, 13 poena, 12 asistencija, 10 skokova. Inače Siksersi su gubili sa 13 razlike, a onda oduvali slabe Nikse. Šarić 21 poen u pobedi koja znači da je Filadelfija sačuvala šesto mesto na Istoku, imaju prednost nad Milvokijem i Majamijem, sigurno će sva tri tima u plej of, jer devetoplasirani Detroit je daleko. Ali nije nevažno ko će biti rival u prvoj rundi...

U ostalim, nevažnim mečevima, Šarlot je odneo pobedu iz Atlante, uz 33 poena Dvajta Hauarda, protiv bivšeg kluba i što je još važnije u rodnom gradu. Tu je prošle sezone igrao slabo, trejdovali su ga, ali u Hornetsima kao da je drugi čovek.

Čikago je dobio u Memfisu, ruki Entoni Blejkni je sa dva bacanja iz tri pokušaja doneo pobedu gostima, ovo je 19. poraz u nizu za "Grizlije".

Rezultati:

Portland - Klivlend 113:105
Juta - Feniks 116:88
Denver - Detroit 120:113
San Antonio - Nju Orleans 98:93
Hjuston - LA Klipers 101:96
Memfis - Čikago 110:111
Njujork - Filadelfija 110:118
Atlanta - Šarlot 117:129
Indijana - Toronto 99:106

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
GrobaroooS
Friday, 16.03.2018
15:28

Denver ima nesto laksi raspored do kraja dok Klipersi ispadaju 100% i ne verujem da ce Sparsi izdrzati, tako da se nadam da ce Denver ipak izboriti plej of...

avatar
3x3
Friday, 16.03.2018
12:24

Kad vidim sta se danas sve broji u asistencije, zlo mi dodje. Covek odigra najobicniji pas, ovaj igra ledjima 1 na 1 par sekundi i da kos, a ovom sto mu je najobicniju loptu dodao beleze asistenciju. Oni pisu asistencije nakon igre 1 na 1, to pravilo je uzasno i napravljeno je samo da bi se statistika nabijala da se probijaju barikade da kao bude interesantnije nego pre, a sve je to lazno. Drago mi je sto Jokara dominira i kad je vec tako, zelim mu da mu saigraci ne promasuju nakon njegovog dodavanja!

avatar
RIP-chechk
Friday, 16.03.2018
13:51

Sto je najgore, tako ti dodje igrac koji napravi 10 asistencija i kazu kakav asistent, a sa druge strane imas igrace koji naprave recimo 3,4 vrhunsake asistencije neke ludacke paseve, i ostanu u senci, jer zaboga nisu dodali nekom 5 loti pre no sot je ovaj sutno trojku ili igrao 1vs1.

avatar
Bidza i Tridza
Friday, 16.03.2018
15:58

Pa kad pogledas kako su hvaljeni Harden i Vestbruk zadnjih godina bas zbog tih pasova,onda mozemo i mi Jokica da uzdizemo : ) Salim se malo ali se i slazem sa tobom,najobicnije dodavanje se vodi kao asistencija...