U Zvezdi sve po planu, samo jedna stvar kvari Alimpijevićevo raspoloženje

Autor: Pavle Knežević
subota 17.02.2018.
19:19
Izvor: Sportske.net

Zvezda je sigurno pobedila FMP i ravnomerno raspodelila minutažu, ali raspoloženje trenera šampiona Srbije ipak nije dobro.

Epa/Andrej Čukić
Epa/Andrej Čukić

Povezane vesti

Sve ide po planu za Crvenu zvezdu na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća, a jedino što kvari raspoloženje trenera Dušana Alimpijevića nema direktne veze sa njegovim timom.

"Veliko je zadovoljstvo što smo prošli u finale. FMP je zaista sjajan tim, igra dobru košarku čitave sezone. Mlad tim koji ima dosta potencijala. Osim prve četvrtine, mislim da je ostalo bilo dovoljno dobro. Ostali smo sa igračima, svi su igrali, sačuvali smo tu potrebnu energiju za sutra. Niko nije prešao 20 minuta", rekao je Alimpijević posle pobede 98:82.

Ipak, nije sve savršeno.

"Jedina ružna stvar danas je povreda Stefana Lazarevića. To je jedno divno stvorenje, momak sa fenomenalnim ponašanjem. Nažalost, povrede su sastavni deo sporta. Lazu čeka Zvezda, takav igrač je potreban Zvezdi. Nadam se da će se iz te povrede vratiti što jači", rekao je Alimpijević.

Pero Antić je danas bio u protoklu, ali nije igrao, ali će sutra biti u konkurenciji, kao i Stefan Janković.

U drugom polufinalu sastaju se Partizan i Mega Bemaks. Da li ste razmišljali o protivniku?

"Ne. Prošla utakmica je pokazala da je svaka utakmica utakmica za sebe, kao i da je svaki pristup važan", kratko je rekao Alimpijević.

Trener FMP-a Vladimir Jovanović zna uzrok poraza.

"Primili smo 17 trojki, a kad primiš toliko šuteva za tri, ne možeš da se nadaš boljem rezultatu. Čestitam i mojim igračima koji su igrali već drugi dan u skraćenoj rotaciji. Oni su pružili svoj maksimum. Možda malo gorak ukus je ostavio rezultat, mislim da ovolika razlika nije bila realna na ovoj utakmici.

Druga stvar koja je ostavila gorak ukus jeste povreda Stefana Lazarevića. Ne znamo koliki je stepen povrede kolena, ali želimo mu da što pre bude sa nama
", rekao je Jovanović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke