U Zvezdi sigurni - u "Večitom derbiju" nema tajni, niti favorita!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 09.06.2019.
16:56
Izvor: Sportske.net

Očekuje nas prava košarkaška poslastica u finalu Superlige.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde mts i Partizana NIS sastaju se u ponedeljak od 18 sati u prvoj utakmici finalne serije Superlige Srbije.

Finalna serija igra se na tri pobede, a prednost domaćeg terena imaju "Crveno-beli".

Trener Zvezde Milan Tomić je na konferenciji za javnost istakao da u "Večitom derbiju" nema favorita.

"Od prvog dana i starta Superlige, naveo sam jasno i otvoreno ambicije i cilj KK Crvena zvezda u ovoj ligi, vodeći se time da je zdrava ambicija svakog sportiste da uvek želi da osvoji takmičenje u kome učestvuje. Sledi nam novi derbi, nema favorita jer su to uvek specifične utakmice. Kompletni smo, trenirali smo prethodnih dana dobro, ovo je kraj jedne vrlo naporne sezone u svakom pogledu i ovom prilikom pozivam naše navijače da dođu u velikom broju i podrže nas u našim nastojanjima da na najbolji način okončamo ovu sezonu."

"Razlika koju su pravili i energija koju su nam donosili u prethodnim derbijima, posebno u poslednja dva koja smo odigrali kao domaćini je bila evidentna i vrlo važna za nas", rekao je Tomić pred start finalne serije.

Prvotimac "Crveno-belih" Ognjen Dobrić smatra da nema tajni između dva velika rivala.

"I pored toga što smo osvojili ABA ligu i ispunili cilj koji smo naveli kao najvažniji za ovu sezonu, motiva pred ovo finale nam ne nedostaje. Želimo da osvojimo i titulu prvaka Srbije, čime bi na pravi način okončali ovu dugu i vrlo napornu sezonu. Imamo prednost domaćeg terena u ovoj seriji, zato je prva utakmica vrlo važna i ovom prilikom pozivam naše navijače da dođu i što više ispune halu u ponedeljak."

"Znamo se odlično, zna se i šta je derbi, nema nikakvih tajni, ovo će nam biti sedma utakmica u ovoj sezoni, odigraćemo ih još tokom ove serije. Dobro smo trenirali prethodnih dana,  potpuno smo spremni i jedva čekamo da krene finale. Recept je poznat, jaka odbrana, velika borbenost i maksimalan angažman i koncentracija bez padova otvaraju put ka povoljnom rezultatu", rekao je Dobrić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke