''U Zvezdi padaju u nesvest što Teodosić nije došao, a on je igrač za... za šta? Pa, nije realno!''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 29.07.2019.
21:56
Izvor: Sportske.net, TV Arena sport

Šou proslavljenog trenera u popularnoj emisiji ''U obruču''.

Epa/Tolga Bozoglu
Epa/Tolga Bozoglu

Povezane vesti

Gost Edina Avdića i Nenada Kostića večeras je bio trofejni srpski stručnjak i aktuelni trener Barselone Svetislav Pešić.

Prva tema, španska liga, i odmah zanimljiv komentar popularnog Karija.

''Kad kažem španska liga ili ACB liga, oni tamo padaju u nesvest što nisam rekao Endesa liga, kako sam mogao da izostavim sponzora...'', konstatovao je Pešić, ali je i u nastavku emisije ostao dosledan sebi.

Potom je usledio osvrt na nezaboravno finale Kupa kralja iz februara ove godine, kada je Barsa savladala Real posle neverovatne drame i neshvatljivih sudijskih odluka u odlučujućim trenucima.

Pešić je i to u svom stilu prokomentarisao.

''Moj predlog je da posle utakmice jedan od sudija dođe na pres konferenciju da odgovara na pitanja, ali izgleda da do toga neće doći.

Bilo je toliko čudnih odluka u španskoj ligi, Evroligi, kao i u ABA ligi, tako da je teško poverovati da su to sudije koje dugo rade na najvišem nivou. Svima se dešava da pogreše, ali oni su tu da ne prave greške.

To je... ne smem previše da govorim na tu temu, ne bih ni želeo, ali to je neverovatno, to su vrhunske sudije, baš ta trojica... Ja verujem sudijama, ali neverovatno je kako, na primer, naše sudije sude Evroligu, a na prostoru bivše Jugoslavije sude potpuno drugačije'',
istakao je Pešić.

Tema koja je po završetku sezone uzdrmala košarkašku Evropu, jeste transfer Nikole Mirotića iz NBA lige u Barselonu, a u medijima se pominjala suma od 70 miliona evra koliko će Katalonci navodno morati da izdvoje za njegov ugovor.

Pešić je to - demanotvao.

''Znam da je imao ponudu od Čikaga, na 45 miliona dolara bruto. On želi da živi u Barseloni sa porodicom, oni su evropski orijentisani. Nema tih para u evropskoj košarci, najbolji igrači zarađuju najviše, ali te pare koje se pominju su samo spekulacije, nerealne cifre'', istakao je Pešić.

S tim u vezi ispričao je i jednu zanimljivu anegdotu sa Pau Gasolom.

''Negde sam bio na ulici u Barseloni i vidim da telefon zvoni i na njemu piše 'Gasol'. Poznato je koliko sam blizak sa Markom Gasolom, pa dignem slušalicu, a ono se javi Pau. U tom trenutku shvatim da poslednji saznajem da dolazi kod nas, pa očekujem da me zato zove.

On me pita 'Kouč, šta ima, kako si, gde si?', priča mi da je imao operacije... Pitao sam ga odakle me zove, a on mi kaže iz Milvokija. Posle toga mi kaže 'Zovem te jer imam u poslednjoj nedelji juna kamp u Barseloni, pa da li bi mogao da dođeš na jedan dan?'. Odgovorim mu da ću doći i tako se nastavila ta priča.

Kažem mu za kraj 'Znači - ne dolaziš kod nas?' A, on mi kaže 'Ma jok...'. I eto, to je istina o tome",
objašnjava Pešić.

Potom se prisetio još jedne anegdote i na sve to je nadovezao priču o neostvarenom transferu Miloša Teodosića u Crvenu zvezdu.

''Kad sam bio u Bajernu, svi su pitali Ulija Henesa kad će da dovede Dirka Novickog, koje su to budale, nije realno...

Evo u Zvezdi padaju u nesvest što Teodosić nije došao. A on je igrač za... za šta? Pa nije realno!

Nije realno ni da Pešić bude trener Zvezde, ali ja sam voleo da se vratim u Srbiju, meni je to predstavljalo neki eliksir, da posle toliko godina u inostranstvu dođeš i pričaš na svom jeziku. Ali, to ne znači da svi naši vrhunski igrači koji mogu da igraju u najjačim klubovima, mogu da se vrate'', dodao je Pešić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Marko Gile Djordjevic
Tuesday, 30.07.2019
14:15

Ali, to ne znači da svi naši vrhunski igrači koji mogu da igraju u najjačim klubovima, mogu da se vrate'', dodao je Pešić...Otisao Teo u najjaci klub hahhahaa

avatar
Mani2
Tuesday, 30.07.2019
10:49

Hahaha koje su to "budale" lepo vam covek objasnio

avatar
Stefan Lazović
Tuesday, 30.07.2019
08:27

Istina, delom. Samo je nejasno sto pricas da si veliki zvezdas i da ces doci da igras za Zvezdu? To ti ne treba

avatar
Consigliere 1927
Tuesday, 30.07.2019
07:17

Sve tacno. Puno smo mi ocekivali od Tea, a nije bilo realno...

avatar
lazialee
Tuesday, 30.07.2019
06:50

Pesic je kralj :-)