U Železniku besni na suđenje u ABA ligi: "Igrokaz, da li treba da ispadnemo iz lige?"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 27.01.2020.
15:29
Izvor: Beta

Košarkaški klub FMP izrazio je danas nezadovoljstvo sudjenjem u utakmicama ABA lige, dešavanjima i problemima u tom takmičenju koji, kako je navedeno, prete da sruše to takmičenje.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

FMP se oglasio povodom utakmice i poraza u nedelju uveče od Mornara iz Bara, 82:85. FMP je čestitao Mornaru na pobedi i zahvalio na gostoprimstvu, ali je želeo da skrene pažnju na pojave koje se "ponavaljaju iz nedelje u nedelju i prete da sruše ligu".

"Naš prvi tim već nedeljama ima tendenciozno loše suđenje i primoran je da izgleda bude kolateralna šteta u namirivanju nekih drugih ili najčešće, trećih strana. Valjda bi trebalo da budemo srećni i zadovoljni jer ne ispadamo iz lige? KK FMP nikada nije ćutao kada su ovakve pojave u pitanju jer uništavaju nešto što je zajedničko dobro, a ne vlasništvo ambicizonih i bogatih pojedinaca, a to je ABA liga, koja je vlasništvo svih, a ne nekoliko klubova ili lica koji nisu ni bila tu kada je ova liga formirana", navodi se u saopštenju.

FMP je naveo da je sinoć Mornar izveo više slobodnih bacanja, kao i da mu je dosudjeno manje prekršaja, a da je sudijska trojka predvođena Damirom Javorom delila "košarkašku nepravdu".

"Zato ovim obraćanjem, bez obzira što nam je u nedelju uskraćena mogućnost da se ravnopravno borimo za mesto u plej-ofu sa nekim drugim klubovima, dok ne bude kasno za sve ukazujemo na devastirajuće delovanje komesara za suđenje Iztoka Remsa, koji svojim izborom sudijskih trojki iz nedelje u nedelju, ovu ligu čini sve degradiranijom i neregularnijom, a 'igrokazima' poput nedeljnog Damira Javora bukvalno proteruje mlade igrače sa ovih prostora i iz regionalne košarke", piše u saopštenju.

"Jer kako drugačije da shvatimo ignorisanje sudijske rang-liste i ponavljanje pojedinih 'specijalaca' i 'biranje' utakmica za iste? Da li Damir Javor i njegov kolega ovako sude utakmice u Evroligi? Naravno da ne, jer su u toj ligi predviđene oštre sankcije za ovakav način suđenja, kao i za mnoge druge stvari sa kojima je košarkaška javnost već upoznata", dodaje se.

FMP je naveo da "kao odgovoran klub koji ne pristaje da bude dekor, koji je pisao istoriju ove lige, smatra da javnost mora da zna za brojne nepravilnosti koje svake sezone prete da sruše ABA ligu i da nerešena pitanja zahtevaju hitne odgovore".

"Javnost treba i da zna da su svi ovi problemi i pitanja jasno izneti na Skupštini ABA lige 3. januara u Zagrebu. Ono što je zabrinjavajuće je da se situacija ne popravlja, problema je sve više, imajući u vidu da predsedništvo ABA lige ne funkcioniše, a direktor i sportski direktor još nisu stupili na dužnost i nemaju nikakva ovlašćenja, zbog velikih nepravilnosti u dosadašnjem radu kancelarije ABA lige u Zagrebu", navodi se u saopštenju kluba iz Železnika.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Raky_b
Monday, 27.01.2020
21:03

1. Koji je to vas 1.tim?
Da li je to onaj klub sto se sada zove Zvezda, da li je to FMP ili radnicki basket?
2. Vas gazda je najbogatiji medju svima u ABA ligi, samo je pitanje kako je do tih para dosao.
3. Ni vi niste bili prisutni prilikom osnivanja te lige, ali ste srpsku kosarku uvukli u nju, tako sto ste srpsko mesto u EL predali ovoj ligi.
4. Sudije ste inace postavljali vi...odnosno vas gazda je do nedavno bio zaduzen za to, pa mu sad vise ne odgovara kada se ne puta on i samo on.
5. O postenju i regularnosti vi nemate pravo da pricate, cim dva kluba istog vlasnika igraju ligu, tu je kraj svakoj raspravi na tu temu.
Na kraju, sto se FMP nije zalio na sudjenje protiv Zvezde?

avatar
Raky_b
Monday, 27.01.2020
17:37

1. Koji je to "prvi tim" o kojem pricaju???
Onaj koj se sad zove Zvezda, onaj koji nosi ime FMPa, ili Radnicki Basket!?
Stvarno ne znam na koji to prvi tim misle?

2. Zar nije vas gazda zapravo najbogatiji od svih u ABA ligi?

3. Niste ni vi bili tu kad se ta liga napravila, ali ste 3-4 godine posle uvukli celu srpsku kosarku u to, predavsi ulaznicu u Evro Ligu koju je dk tada Srbija imala, ovoj zajednickoj ligi.

4. Na sudjenje se vi nemate pravo zaliti....niste se zalili na sudjenje kada su igrali FMP i Zvezda medjusobno!!!!

u ostalom, 2 kluba istog gazde igraju u istoj ligi, sta je tu fer i posteno!?

avatar
ViniciusJR
Monday, 27.01.2020
16:54

Sta je sinoc to bilo toliko lose u sudjenju? Kao manje slobodnih bacanja od Mornara. Mornar je ekipa koja ima jednu od slabijih odbrana u ligi, agresivnost njihovih igraca je precesto na minimumu...uglavnom u 2 od 4/4 oni ne izadju iz bonusa...ko prati redovno, to zna. Tako da je ovo bas bezveze. Ali izgleda da je nekome dosadno bez saopstenja.

avatar
The_Matrix
Monday, 27.01.2020
16:37

Da je regularnosti ne bi ni igrali ABA ligu. Do juce ste se sklanjali nekim ekipama kako bi vas FMP 1 prestigao na tabeli, ali se niste nadali ovakvom rasporedu i razvoju situacije pa sada kukate. Bas sada protiv Mornara koji je izgleda glavni konkurent FMP1 vi dizete glas. ABA2 je za vas i to trajno