U Virtusu ništa ne kriju, budžet raste, ne odustaju od Evrolige!

Autor: Nikola Miloradović
petak 26.06.2020.
10:31
Izvor: Sportske.net

Aleksandar Đorđević će imati još jednom sjajan tim na raspolaganju.

BETAPHOTO/KK PARTIZAN/Dragana Stjepanovic/DS
BETAPHOTO/KK PARTIZAN/Dragana Stjepanovic/DS

Povezane vesti

Virtus iz Bolonje je rešen da se vrati u sam vrh evropske košarke.

Dugo su bili u problemima, sada su konačno u situaciju da bace rukavicu Armaniju u borbi za titulu u Italiji, ali je jasno da imaju ambiciju da naprave zapažen rezultat i na evrosceni.

U nedavno okončanoj sezoni su izborili plasman među osam najboljih ekipa u Evrokupu, nadali su se da će se domoći Evrolige, ali su zbog pandemije ostali bez šanse da se na terenu izbore za mesto u eliti, pa će morati da sačekaju još godinu dana.

Igraće Evrokup, iako se nadaju da još uvek mogu da se izbore za mesto u elitnom rangu i pored činjenice da je za EL izašao i raspored.

To je potvrdio i izvršni direktor kluba Luka Baraldi, koji je istakao i da će budžet tima iz Bolonje biti veći naredne sezone.

"Verujemo da još uvek imamo šanse (za Evroligu) i čekamo nove informacije.

Igraćemo u Evrokupu, ali pravimo tim koji bi bio kompetitivan i u Evroligi.

Budžet ćemo povećati za 20%. Sa 15 miliona evra idemo na 18 miliona evra
", rekao je Baraldi za "Gazeta delo Sport".

Bonus baner

Što se tiče rostera za narednu sezonu, potvrdio je da će četiri igrača napustiti klub, a istakao je i da traže jednog beka najvišeg evropskog kvaliteta, spekulisao se da su zainteresovani za Nanda De Koloa.

"Dejvid Kornu, Frenk Gejns, Devin Marbl i Markos Delija će nas napustiti.

Tražimo beka, vrhunskog igrača ali ne želimo da stvaramo nerealna očekivanja kod navijača. Nećemo potpisati igrača za pet ili dva miliona. Već imamo superzvezdu, Miloša Teodosića
", dodao je Baraldi.

Dakle, izgleda da Virtus neće ponovo sastaviti čuveni bekovski tandem iz Moskve, De Kolo će po svemu sudeći u Španiju, ali je jasno da će tražiti kvalitetnog igrača kako bi ojačali spoljnu liniju.

Spekulisalo se da bi to mogao da bude Bili Beron iz Crvene zvezde, pisalo se da je na radaru kluba i Džalin Smit iz Ludvisburga.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke