U Turskoj nemaju plan, ali imaju jasan cilj, liga mora da se završi

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 09.04.2020.
12:58
Izvor: Sportske.net

Predsednik KS Turske Hidajet Turkoglu govorio je o povratku na teren.

twitter.com
twitter.com

Povezane vesti

Turska liga u košarci je među poslednjim prekinuta, verovali su da situacija u zemlji neće postati kritična, te su se nadali da bi pred praznim tribinama mogli da okončaju sezonu, ali su ipak i tamo shvatili da je situacija jako ozbiljna, te su prekinuli prvenstvo.

Stranci su uglavnom dobili dozvolu da se vrate u svoje domovine, što je jasno još jedan problem kada je u pitanju nastavak sezone.

Ipak, prvi čovek Saveza veruje da će se uslovi stvoriti i ističe da je prioritet ljudsko zdravlje, ali da je cilj da se prvenstvo ipak završi.

"Naša želja je da se vratima na teren i završimo ligu. Kažem to najhumaniji, naravno, ljudsko zdravlje je na prvom mestu.

Od kako sam na ovoj poziciji, trudili smo se da Savezom upravljamo što poštenije i transparentnije. Tako da je naša prva želja da se liga nastavi kada se stvari dovedu makar malo u normalu.

Razlikujemo se od fudbala u ovome, mnogi strani fudbaleri su ostali u zemlji, dok su brojni strani košarkaši, pogotovu iz SAD, otišli nazad u svoje domovine.

Doći ćemo do konkretne situacije u junu ili julu, možda malo pre ili kasnije. Kada se sve stredi, želimo da igramo u junu, julu i avgustu, nakon toga ćemo planirati za narednu sezonu
", izjavio je Turkoglu.

Dakle, Turci žele da nastave, pa makar do kraja leta igrali sezoni, a nakon što se aktuelna okonča, počeće sa planovima za narednu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke