U šta se košarka pretvara? Odzvanjaju reči Pau Gasola!

Autor: Darko Mitrović
petak 01.11.2019.
16:02
Izvor: Sportske.net

Dopadaju li vam se ove promene?

Epa/Jorge Zapata
Epa/Jorge Zapata

Povezane vesti

Legendarni španski košarkaš Pau Gasol, iako već 39-godišnjak, i dalje ima svoje mesto u NBA ligi, gde sada brani boje Portlanda.

U najjačoj ligi sveta nastupa još od 2001. godine, kada je iz Barselone prešao u Memfis, a onda igrao i za Lejkerse, Čikago, San Antonio, Milvoki odakle se ove godine preselio u Portland

Posle gotovo dve decenije u ovom takmičenju, Gasol je u razgovoru za špansku ''Marku'' otkrio i koliko se sama košarka promenila u tom periodu.

Reklo bi se da je razlika drastična, a možda toga mnogi nisu ni svesni...

''Mnogo toga se promenilo. Najviše sama igra. Danas igrači odmah šutiraju, posedi su vrlo kratki i u svakom napadu vidimo vrlo malo dodavanja. Kad sam ja počinjao, ako bih šutirao na početku napada, završio bih na klupi.

Danas takvu igru treneri ohrabruju i na njoj insistiraju. Na igri da se šutne nakon osam sekundi poseda.

Izgubila se lepota igre, njena čistoća.

Nema više kretanja lopte s jedne na drugu stranu parketa, variranja između unutrašnje i spoljnje igre, košarke s dva igrača pod reketom. Izgubila se uloga centra. Danas se događa da u jednoj ekipi na terenu bude pet klinaca'', istakao je Gasol.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Amar Zornic
Friday, 01.11.2019
22:40

Apsolutno je u pravu , ko zeli da gleda trojke sa 7 m i luda zakucavanja gleda NBA ko zeli da gleda pravu tvrdu kosarku gleda Evroligu