U Partizanu upaljen alarm - Čanak očekuje reakciju, a onda i napad na titulu!

Autor: Darko Mitrović
utorak 17.04.2018.
15:14
Izvor: Sportske.net, kkpartizan.rs

Partizan u novu sezonu Superlige ulazi posle tri vezana poraza u pripremnom periodu.

Beta/ABA liga/Partizan NIS/Mo
Beta/ABA liga/Partizan NIS/Mo

Povezane vesti

Za košarkaše Partizana konačno se završava dvomesečna pauza. Crno-beli u četvrtak od 20 časova dočekuju novosadsku Vojvodinu u prvom kolu Superlige, a trener Partizana Nenad Čanak danas je najavio početak ovog takmičenja.

"U Superligu klubovi ulaze u drugačijem trenutku i drugačijoj formi. Zvezda koja je odigrala najviše utakmica, verovatno je istrošena. Partizan, Mega i FMP su poslednje utakmice početkom marta. Ekipe iz KLS imaju najoptimalniji raspored. 

Ali šta je tu je, moramo da se prilagodimo. Superliga zaslužuje veći respekt nego što ima. Ipak je to liga koja ima evroligaša, tri ABA ligaša i ekipe iz KLS koje su spoj mladih i iskusnih igrača, predvođeni dobrim trenerima. Zaslužuje veći respekt", izjavio je Čanak.

Kada su u pitanju Partizanove ambicije, Čanak ne ostavlja nikakvu dilemu.

"Možda zvuči kao fraza, ali ponoviću da Partizan ima obavezu da napadne trofej u svakom takmičenju na domaćoj sceni. Tako ćemo se i ponašati, daćemo sve od sebe. Pripremili smo se najbolje što smo znali i umeli da napadnemo trofej", naglasio je Čanak. 

Ono što navijače brine pred start Superlige, jesu tri uzastopna poraza tokom priprema (Sutjeska, Teodo, Mega Bemaks).

"Poraz nikada nije prijatan i nijedna utakmica nije programirana da hoćeš da je izgubiš. Ti porazi su došli od ekipa koje su objektivno slabije i to je podatak koji pali alarm.

Bolje što se desilo sada u mrtvom periodu, nego kao prošle godine kada Superliga nije zavšrena kako je trebalo za nas. Očekujem reakciju već protiv Vojvodine i to će biti pravi test za nas", zaključio je Čanak.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke