U Oklahomi rešili, potpuni reset!

Autor: Nikola Miloradović
petak 04.10.2019.
15:56
Izvor: Sportske.net

Ostali su bez Vestbruka i Džordža, te su rešili da krenu u stvaranje nove ekipe.

EPA-EFE/LARRY W. SMITH
EPA-EFE/LARRY W. SMITH

Povezane vesti

Velike promene su se dogodile ovog leta u NBA ligi.

LA Klipersi su naprasno postali jedan od favorita za osvajanje prstena, kako su u svoje redove doveli Kavaja Lenarda i Pola Džordža.

Na iznenađenje mnogih, uspeli su da presele ovaj strašni tandem u svoje redove, Kavaja su potpisali kao slobodnog agenta, dok su za Džordža dali šest pikova Oklahomi.

Vlasnik ili guverner kluba, kako se prema novim pravilima ubuduće mora nazivati čovek koji poseduje jedan od NBA klubova, Stim Bolmer je bio skeptičan po pitanju angažovanja Džordža za šest pikova, smatrao je da je to previše, ali mu je Dok Rivers objasnio da će sa šest pikova dobiti ne samo Džordža, već i Lenarda, koji je kao uslov Klipersima postavio da ojačaju roster.

Kada je postignut dogovor sa Oklahomom i Lenard je pristao da potpiše ugovor, te će Dok Rivers imati paklenu ekipu na raspolaganju u sezoni pred nama.

Nakon što su ostali bez Džordža, dobili su u Oklahomi ponudu i za Rasela Vestbruka od Hjuston Roketsa.

Rešili su da je prihvate, u zamenu za "tripl-dabl mašinu" dobili su iskusnog Kris Pola, kao i dva pika prve runde, ali i mogućnost da na draftu 2021. i 2025. godine razmene pikove sa drafta.

Ipak, Kris Pol se najverovatnije neće zadržavati u Oklahomi, Majami je veoma zainteresovan, počeće iskusni plej sezonu sa "Grmljavinom", ali se očekuje da do Ol-star vikenda bude trejdovan.

U upravi Oklahome su rešili da otvore novu stranicu, krenuće u potpuni rebilding, pa žele da trejduju i Stivena Adamsa.


Snažni centar sa Novog Zelanda ima još dve godine ugovora sa Oklahomom, sleduje mu 53 miliona američkih dolara.

U klubu bi da se reše njegove velike plate i oslobodne prostor u budžetu za plate, pa su spremni da ga trejduju.

U zamenu traže pik sa drafta, mlađeg igrača i plate olakšice za Adamsa.

Dakle, Stivena Adams bi uskoro mogao da menja sredinu, ko god da ga angažuje dobiće sjajno pojačanje, minule sezone je beležio 13,8 poena i 9,5 skokova po nastupu, bio je drugi u ligi po broju ofanzivnih skokova po meču (4,9).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke