U Kragujevcu se igra derbi za opstanak, ''Sportske'' dele besplatne ulaznice!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 21.12.2017.
00:05
Izvor: Sportske.net

Pojačan odličnim Orlandom Kolmenom, Radnički je uspeo da u prethodnoj utakmici na svom terenu prekine dugi niz poraza. U petak u ''Jezero'' dolazi direktan rival u borbi za opstanak, kraljevačka Sloga.

Sportske.net/Darko Mitrović
Sportske.net/Darko Mitrović

Povezane vesti

Predstojećeg vikenda igraju se utakmice 13. kola Košarkaške lige Srbije, poslednjeg u prvom delu sezone, a program počinje već u petak, kada se igra i ''derbi začelja''.

Radnički će u petak od 19 časova i 30 minuta u hali ''Jezero'' u Kragujevcu dočekati ekipu Sloge, a ovaj meč je obema ekipama jedan od najvažnijih u borbi za opstanak u ligi.

Kako ste već navikli ove sezone, KKK Radnički i ''Sportske'' poklanjaju 3x2 ulaznice, tako je i ovog puta, a zainteresovani mogu da se jave na našu e-mail adresu: [email protected], najkasnije do četvrtka u 14 časova.

Predstojeću utakmicu danas su u ime domaćina najavili košarkaši Radničkog, kapiten Đorđe Milosavljević i najnovije pojačanje Kragujevčana, 25-godišnji Amerikanac Orlando Kolmen, koji je već ostavio odličan utisak u prethodne tri utakmice.

''Prvi put igram u Evropi. Sviđa mi se grad, miran je, ljudi se prijateljski ophode prema meni. Mislim da imamo veliku podršku i da je ovaj grad veoma lep za život.

Iako smo izgubili dosta utakmica, mislim da ovaj tim ima kvalitet da pobeđuje. Kako sezona bude odmicala doći ćemo i do 'brejkova' koji su nam potrebni. Imamo potrebnu hemiju, pokazaćemo to u drugom delu sezone. Prošle nedelje smo savladali OKK Beograd, a oni su savladali Dinamik, vodeću ekipu u ligi. Dakle, pokazali smo da možemo, moramo da igramo jako i tako da pobeđujemo.

Pozivam publiku da dođe i podrži nas da osvojimo bodove. Obećavamo dobru igru, a zajedno možemo do uspeha'', istakao je Kolmen.

Otkrio nam je i da pre dolaska u Kragujevac nije mnogo znao o ovdašnjem sportu, ali...

''Iskreno, nisam, ali od kada sam došao ovde, slušao sam mnogo o ovdašnjem sportu, rukometu, košarci, vaterpolu. Mislim da je Srbija veoma zapažena u svim sportovima'', poručio je Kolmen.

Kapiten Đorđe Milosavljević smatra da i Sloga ima kvalitet, iako je, poput Radničkog, u nezavidnoj poziciji na tabeli. Ipak, veruje da Radnički u petak može da ostvari cilj i najavi uspon u drugom delu sezone.

''Sloga se dosta pojačala, imaju dvojicu novih igrača, uz Lazara Markovića, tamo je i naš Kragujevčanin Luka Igrutinović, igrao je u Slovačkoj, Češkoj. On može da donese prevagu u igri Sloge. Imali smo debakl protiv Zlatibora, ali posedujemo kvalitet, moramo da se skupimo, da imamo više motiva, želje da pokažemo ono što jesmo.

Kao što je rekao Orlando, OKK Beograd je porazio Dinamik, a ovde izubio od nas. Svako svakog može da pobedi, takva je liga od početka. Ima ekipa koje igraju ABA 2 ligu, ali smo pokazali da možemo da igramo i sa njima. Vršac nas je teško pobedio, sa Dinamikom smo ovde igrali egal'', istakao je Milosavljević.

U prethodne tri utakmice stekao se utisak da se Kolmen bolje prilagodio na ekipu nego ona na njega, s obzirom da je u sva tri meča (Borac 27 poena, OKK Beograd 27 poena i Zlatibor 29 poena, 10 skokova) imao odličan učinak, ali da je izostajala pomoć ostatka ekipe.

''Orlandov stil nam je ubrzao igru, imamo sigurnog poentera sada, na nama je da se prilagodimo i budemo kompaktna celina sa njim kao predvodnikom i u napadu i u odbrani, a mi da pokušamo da ga pratimo. Ključ svega je u nama - moramo da pružimo maksimum, da skupimo snage i pobedimo, a onda da uđemo u drugi deo sezone pobedničkim duhom.

Pozivam sve ljubitelje košarke da dođu i podrže nas da dođemo do druge pobede. Da u narednoj godini budemo bolji i ostvarimo cilj - ostanemo u ligi'', poručio je Milosavljević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 20.12.2017
22:21

Борба за претпоследње место, тешко да ће иједно од нас (или ми или они) опстати.