U Kanadi se igra za NBA prsten!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 26.05.2019.
09:09
Izvor: Sportske.net

Četvrti put u nizu Toronto dobio Milvoki i priveo posao kraju, 100:94, veliko slavlje, najveći uspeh u istoriji franšize koja postoji manje od četvrt veka.

Nathan Denette/The Canadian Press via AP
Nathan Denette/The Canadian Press via AP

Povezane vesti

Kraj priče, četvrti put u nizu Toronto je dobio Bakse i posle početnih 0:2 stigao do svoje prve konferencijske titule u istoriji.

Kanađane je ponovo predvodio Leonard sa 27 poena i 17 skokova, obeležio je ovu seriju i ovaj plej-of. Na kraju treće četvrtine su domaći ubacili u brzinu, usledila je serija 26:3 koju je "Kandža" zatvorio zakucavanjem preko Janisa Adetokumboa, što je simbolično stavilo tačku.

Toronto je tri puta zaustavljan od Lebrona Džejmsa pre velikog finala, ovo je, ponovimo najveći uspeh za franšizu koja je osnovana 1995.

Lovri koji je izjavio da je dugo putovao do ovog trenutka, ovo mu je sedma sezona u Kanadi je meč završio sa 18 poena, 7 skokova.

Na drugoj strani Grk nije bio faktor, završio je sa 21 poenom i 11 skokova, međutim u odlučujućim trenucima je stao, Bruk Lopez je dodao 18 poena, Baksi su pokvarili šut u poslednjoj četvrtini i na kraju, rekli bismo, platili danak neiskustvu.

Finalna serija počinje sledećeg petka, Toronto ima prednost domaćeg terena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 26.05.2019
09:36

#Svi mi koji smo imali album ''Decjih novina'' u kojem su oni i Vankuver bili ''rukiji'':-D