U kakvom sastavu i sa kakvim ambicijama Zvezda ide u Valensiju

Autor: Pavle Knežević
ponedeljak 14.01.2019.
13:33
Izvor: Sportske.net

Tomić podneo raport dan pred put.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Crvena zvezda završava poslednje pripreme pred put u Valensiju na meč trećeg kola Top 16 faze Evrokupa. Atmosfera u timu je odlična, a najveće pitanje za sve ljubitelje košarke jeste u kakvom sastavu će šampion Srbije putovati u Španiju.

"Protiv Igokee je Filip (Čović) povredio koleno, nije ništa strašno. Videćemo večeras na treningu da li će moći da trenira. Kešelj ima problem sa leđima i sigurno neće putovati. Za Branka (Lazića) znate, Cirbes je bolje i Beron je bolje. Ja mislim da će Cirbes večeras trenirati", raportira trener Milan Tomić na popodnevnom treningu crveno-belih.

Ovo je prvi put ove sezone da Zvezda ima ozbiljnije probleme sa povredama, ali to nije nešto na šta Tomić želi da obraća posebnu pažnju.

"Nismo imali od početka sezone probleme sa povredama, što je dobro. Možda nekih sitnih, ali sada odjednom četiri-pet igrača, ali znate šta - neki treneri kažu za povrede 'nismo imali ovog igrača, onog', ja nisam za to. Ja nisam za pravdanje, moj posao je da nađemo rešenje na utakmici i kad imamo povređene igrače i da odigramo što bolje možemo", kaže Tomić.

Zvezda je u prošlom kolu Evrokupa izgubila u gostima od Unikahe, u meču u kome je slabo počela, gubila dvocifrenom razlikom, na kraju stigla i imala napad za pobedu. U tom svetlu, šta bi bio uspeh u Valensiji?

"Možda odigramo i najslabije, a da dobijemo, bio bih zadovoljan", kaže Tomić kroz smeh.

Drugo uzastopno gostovanje u Španiji, trener kaže da je Valensija jako dobra ekipa, sastavljena od evroligaških igrača.

"Imaju iskustvo i znaju kako da igraju ove utakmice u Top 16, tako da to je za nas izazov, da odigramo bolje nego u Malagi. Tamo kako smo otvorili utakmicu imali smo na kraju jednu loptu da dobijemo. Znači, uspeh u Valensiji je koncentracija 40 minuta, to stalno pričamo, i da na ovakvim utakmicama ne možemo da imamo padova niti u odbrani, niti u napadu. Moramo da budemo koncentrisani na obe strane terena i da sprovedemo plan koji smo zacrtali pred utakmicu", kaže Tomić.

Nije trener želeo nikoga da izdvaja, osim onog očiglednog - snage Valensije u reketu.

"Sigurno da Dubljević i Tomas imaju igru leđima, a Dubljević ima i šut za tri poena…Tako da ako možemo da izdvojimo nekoga, a ja ne volim da izdvajam ni u mojoj ekipi posle nekih pobeda, ni kod protivnika, ali da kažemo Dubljević i Tomas znaju da čitaju na postu, i da daju poene i da čitaju svoju pomoć", rekao je Tomić.

Da li biste se složili da je Valensija favorit?

"Pa jeste, pogledajte njihov sastav ekipe, ali to ne znači da nisu pobedivi, ni u Valensiji, ni u Beogradu", odgovara Tomić.

Da li je još rano govoriti o raspletu u grupi?

"Ja mislim da je rano još, ovo je treća utakmica, možda posle nje, ali tu je još rano, jer će sigurno biti veoma bitne razlike, tako da je rano još da se bavimo time", rekao je Tomić.

Zvezda večeras ima još jedan trening, a onda sutra popodne leti u Španiju. Utakmica se igra u sredu od 20.45.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke