U kakvom je stanju novo Partizanovo pojačanje?

Autor: Darko Mitrović
subota 30.11.2019.
12:27
Izvor: Sportske.net, BCPartizan TV

Izgleda da će crno-beli još morati da ga sačekaju...

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Dugo je Partizan najavljivao još jedno pojačanje iz inostranstva, naglašavalo se da greške ne sme da bude posle lošeg iskustva sa Džejmsom Belom koji nije prošao lekarske preglede.

Na kraju, izbor je pao na Redžija Redinga, iskusnog Amerikanca sa dugogodišnjim stažom u Evropi, pre svega u Nemačkoj i Turskoj.

On se priključio treninzima ekipe Partizana pred utakmicu sa Krkom, a u razgovoru za BC Partizan TV, izneo je i svoje prve utiske.

''Očekujem da provedem dobar period ovde. Znam da su navijači odlični, klubu do sada dobro ide. Imaju dobru sezonu i nadam se da ću na svaki mogući način doprineti da uspešno završimo sezonu'', konstatovao je Reding.

Ono što navijače najviše zanima jeste u kakvoj je formi i da li će odmah moći da pokaže sav svoj kvalitet na terenu.

''Iskreno, u boljoj sam formi nego što sam očekivao. Došao sam iz Filadelfije i cilj mi je da budem u što boljem stanju, sinoć sam veoma uspešno trenirao sa ekipom'', uverava Reding.

O Partizanu je već mogao dobro da se informiše i od bivših saigrača Vladimira Lučića i Milana Mačvana, ali crno-bele je upoznao i kada je igrao protiv njih.

''Igrao sam protiv Partizana prošle godine, imam stare saigrače koji su mi pričali o Partizanu, Lučića i Mačvana. Oni su dobri momci, dosta smo pričali i lepo su me pripremili.

Sećam se navijača od prošle godine, znam da mnogo vole Partizan i mnogo podržavaju klub. Od kada sam potpisao, dobijam poruke podrške i želim da im se svima zahvalim.

Doduše, bilo je nekih komentara i onih koji su mi rekli da ne dolazim, ali svi ostali su mi poželeli dobrodošlicu. Nadam se da ću ispuniti nihova očekivanja.

Trener očekuje da doprinesem timu svojim iskustvom. U klubu ima nekoliko mladih i malo starijih igrača, ovo je moja deseta sezona u Evropi. Nadam se da će i igrači i navijači ceniti moje iskustvo i da ću doprineti klubu'',
zaključio je Reding.

Svoje mišljenje o Redingu i prve utiske o njegovoj formi potom je izneo i trener Partizana Andrea Trinkijeri. Otkrio je da su mu pozitivna mišljenja Lučića i Mačvana o Redingu veoma važna, ali izgleda da Redingova forma ipak nije toliko dobra u ovom trenutku i navijači će morati da imaju strpljenja...

''Mislim da sam protiv Redžija igrao 4-5 finala. Meni je jako važno ono što Milan i Luča kažu. Oni ne igraju sad za Partizan, ali će uvek biti igrači Partizana. Kad jedan igrač kaže takve stvari za drugog igrača, to znači da smo na pravom putu.

Sad moramo da vidimo šta nam može dati na terenu. Nije u ritmu, nije ni u kakvoj formi, ali polako, probaćemo da mu nađemo neke minute da se uigra'', poručio je Trinkijeri.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke