U FMP-u sve ide po planu, a šta se dešava sa Megom?

Autor: Darko Mitrović
subota 12.10.2019.
00:03
Izvor: Sportske.net, aba-liga.com

''Panteri'' dve pobede, Mega dva poraza na startu nove sezone ABA lige.

Mega Bemax/Ivica Veselinov
Mega Bemax/Ivica Veselinov

Povezane vesti

Večeras je u njihovom međusobnom duelu u Železniku FMP slavio sa 98:79, pa trener pobedničke ekipe Vladimir Jovanović ima dosta razloga za zadovoljstvo.

''Čestitam mojim igračima na pobedi. Važno nam je da držimo domaći teren i da protiv ekipa koje su približnog ranga i kvaliteta kao mi odigramo dobro.

Osim početka, mislim da smo kontrolisali utakmicu, do kraja. Imali smo veću energiju i bolji skok i to se pokazalo kao važno na kraju utakmice. Drugo je kolo, dobro je što smo počeli sa dve pobede ali moramo ostati čvrsto na zemlji'', izjavio je Jovanović.

Dejan Milojević, trener Mega Bemaksa je izrazio zabrinutost ne toliko zbog dva poraza, nego zbog načina na koji njegova ekipa igra na početku sezone.

''Čestitao bih prvo FMP-u na zasluženoj pobedi. Bili su kvalitetniji danas. Mi smo imali neku energiju i neku igru u prvoj četvrtini, ali nismo to materijalizovali kako je trebalo. Jako smo loše završili drugu četvrtinu, kada su sa 6,8 razlike otišli na 14 i to je u mnogome odlučilo pobednika.

Posle su na početku drugog poluvremena ubacili neke šuteve, otišli na plus a FMP je preteška ekipa za stizanje 20 razlike na domaćem terenu.  Jako je duga sezona, ima još da se igra i moramo da promenimo pristup igri da bi ostvarili svoje ciljeve.

Nije alarmantno izgubiti od Cedevite kući i od FMP-a na strani, to smo i prošle godine izgubili u sezoni koja je bila jedna od najuspešnijih, ali način na koji igramo je jako loš i to je zabrinjavajuće.

Gledaćemo da to promenimo, imamo sledeću utakmicu Zadar kući, radićemo jako i to moramo da pobedimo'', istakao je Milojević.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke