U ABA ligi ćemo naredne sezone gledati Golden Stejt!

Autor: Nikola Miloradović
subota 21.07.2018.
17:07
Izvor: Sportske.net

"Skromno" je prvi čovek crnogorskog predstavnika uporedio svoj tim sa najjačim na planeti.

aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna
aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna

Povezane vesti

Mornar iz Bara je ovog leta ostao bez Dereka Nidama, koji karijeru nastavlja u Monaku.

Amerikanac je bez sumnje bio najbolji igrač šampiona Crne Gore minule sezone, pa su Barani brže bolje krenuli u potragu za njegovom zamenom.

Ona je ekspresno i pronađena, kako u redove Mornara stiže diplomac univerziteta Siton Hol Kadin Kerington.

On je kao senior minule sezone u NCAA u proseku beležio 15,6 poena, 3,1 skoka i 4,4 asistencije po utakmici. U Letnjoj ligi je igrao za Pistonse, ali nije uspeo da se izbori za ugovor u Detroitu, pa će karijeru nastaviti na obali Jadrana.


To nije jedino pojačanje koje stiže u redove Mornara, naime, pored njega u ekipu iz Bara stižu i krilni košarkaš Vinston Šepard, kao i bek Andre Spajt, prenosi "Basketballsphere".

Što se tiče Šeparda, on je u razvojnoj ligi minule sezone branio boje Santa Kruz Voriorsa, a na 19 nastupa prosečno je beležio 9,5 poena, 5,9 skokova i 2,5 asistencije.

Sezonu je završio na Novom Zelandu, gde je branio boje Kanterberi Remsa.

Ima Šepard i evropsko iskustvo, kako je svojevremeno branio boje Albe Fehervar u Mađarskoj, gde je prosečno upisivao 11,7 poena, 6,1 skokova i 3,1 asistenciju.



Spajt dolazi sa univerzitata Severni Kolorado gde je prosečno, kao senior u NCAA ligi, beležio čak 22,5 poena po utakmici, uz 3,9 skokova i 3,7 asistencije.

Deluje da je Mornar napravio sjajan posao, osim Nidama ih je napustio i Rejli-Ros, koji karijeru nastavlja u Ciboni, ali su, čini se, angažovane i više nego dobre zamene.



Ugovore sa klubom su produžili i Strahinja Mićović, Uroš Luković, Nemanja Vranješ i Radoje Vujošević.

Prvi čovek Barana Đoko Pavićević je smelo Mornar uporedio sa Golden Stejt Voriorsima.

"Očekujemo još pojačanja. Svi će biti iznenađeni našim stilom igre. Nemojte se zaprepastiti kada dobijete Golen Stejt iz Bara, naspran Golden Stejta iz "Bay Area"-e", izjavio je Pavićević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ViniciusJR
Saturday, 21.07.2018
23:44

Pravi se paklena Aba liga ove godine...Mornar dovodi opet zanimljive igrace, opet ce sutirati kao ludi, ovaj Spajt djeluje strahovito. Partizan pravi dobar tim, Cibona isto...od Cedevite tek ocekujemo pojacanja. Zvezda i Buducnost se vec prilicno pojacali...samo ne bih se slozio da je na osnovu ovih pojacanja do sad Zvezda favorit. Po meni je Buducnost dovela bolje igrace, sklopili su spoljnu liniju top, plus zadrzali najbolje iz prosle...pominje se jos neki pakleni centar, i to je onda to. Kako god, ima da prsti od jeseni. :)

avatar
Silent
Saturday, 21.07.2018
18:29

partizanu je opet upitno 4 mesto Zvezda ce ovo lagano osvojiti.

avatar
GrobariJug
Saturday, 21.07.2018
19:09

Partizanu upitno 4. mesto a Zvezda ce lagano osvojiti... Hahahaha... Pa svi u regionu su se jace od Zvezde pojacali.. I Buducnost i Mornar i Partizan

avatar
MMMMM
Saturday, 21.07.2018
21:03

Buducnost je sacuvala proslogodisnji tim i plus je dovela jos bolje strane igrace nego sto je imala. Partizan se konsolidovao posle niza godina i ako dovede normalnu 4. bice to pristojan tim. Cedevita se jos nije ukljucila ali kakvog trenera imaju mislim da ce i oni dovesti opasna pojacanja a vec su krenuli sa amerom koji je odlican. Zvezda se gledajuci imena dobro pojacala ali pitanje je u kakvoj su formi ti igraci, recimo Cirbes bez Jovica ne moze ni 10 poena da postigne, Ristic je nepoznanica, a amer suter. Bice zanimljivo ove godine.

avatar
NE LJUTI SE COVECE
Saturday, 21.07.2018
17:57

Mornar je prošle godine bio pravo osveženje . Ove godine očekujem jaču ABA ligu i zaista, al zaista je za žaljenje što samo prvak obezbedjuje Evroligu.