Tužni Jokić izjednačio rekord karijere, Bjelica servirao hladnu osvetu!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 10.11.2018.
08:33
Izvor: Sportske.net

Nikola Jokić odigrao meč sezone i pognute glave napustio teren, "profesor Beli" dočekao svoje minute. Odlični Vučević, Embid fantastičan u trileru u Filadelfiji...

EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Povezane vesti

Karis LeVert je pokvario Jokićevu žurku. Poenima u poslednjem sekundu, Netsi su odneli neočekivanu pobedu iz Kolorada, tek treći poraz Denvera, ali protiv tima koji bi trebalo da predstavlja lak zalogaj.

No, kako reče Stiv Ker, pesnica u zube je dobro podsećanje koliko je liga teška. Nikola Jokić je posle jedne od večeri karijere napustio teren razočaran 37 poena, najviše ov3e sezone, a izjednačio je rekord karijere sa 21 skokom. U finišu je Srbin blokadom i asistencijom doveo Nagetse na prag pobede, ali nije bilo dovoljno. Bruklin je uspeo da se još jednom vrati i zada odlučujući udaraca 30 stotinki pre kraja meča.

Netsi imaju polovičan skor 6-6 i ovaj tim deluje bolje nego što se mislilo na početku sezone.

Sakramento je tukao Minesotu i pored 39 poena i 19 skokova Taunsa. "Vukovi" gube u seriji, čini se da će ovo biti sezona suza na severu Amerike. Bjelica dobar protiv bivšeg tima, 14 poena, 8 skokova, Bogdan nije ulazio u igru, potreban je oprez nakon što je propustio prvih deset mečeva u sezoni.

Inače, Bjelica je sa osam poena bio ključ u seriji Kingsa u trećoj četvrtini, kasnije su se gosti serijom 12:0 vratili u meč, imali šansu i da izjednače, ali je Batler promašio oba bacanja. Minesota je i dalje bez pobede u gostima, izgubili su osam mečeva van svoje dvorane.

Juta je podigla glavu, vratila se na 50% uspešnosti, oborili su Boston u "slanoj državi". Džo Ingls je odigrao veliku utakmicu, ubacio 27 poena, Donovan Mičel dodao 21, Krauder inspirisan protiv bivših drugova, 20 poena, kao šesti čovek.

Meč je obeležio povratak Gordona Hejvorda u grad, 13 poena, 7 asistencija, Teri Rozije je brojao do 22, Boston se vraćao u meč, četiri puta bili su na -4, ali nisu uspeli da stignu "Džezere", Seltiksi su izgubili treći meč u četiri poslednje utakmice. Kajri Irving iz privatnih razloga nije igrao na ovom meču...

Indijana je odnela pobedu sa Floride, Oladipo je ubacio 22 poena, imao 10 asistencija i 5 skokova, Bogdanović pogodio ključnu trojku u finišu, Pejsersi su meč završili serijom 16:2. Majami bez povređenog Dragića i Vejda koji je zbog rođenja deteta propustio meč, Vajtsajd je uz 11 poena, imao 20 skokova i 4 blokade, ali nije vredelo, u finišu Hit nije imao nikakav odgovor.

Pistonsi su slavili protiv slabe Atlante na jugu, Dramond je ubacio 23 poena, imao 11 skokova, 4 blokade, već u prvoj četvrtini nazirao se pobednik, a na poluvremenu su gosti bili na +23, nije bilo ni potrebe da se peti strelac lige, Blejk Grifini zamara i da forsira, dao je samo 6 poena, imao po 9 skokova i asistencija.

Burno je bilo u Filadelfiji, Siksersi su nakon produžetka srušili žilave Hornetse, Embid je odigrao fantastičnu partiju, 42 poena, 18 skokova, 4 blokade, na drugoj strani Kemba je brojao do 30, od toga 19 u poslednjoj četvrtini kada se njegov tim vratio iz izgubljene pozicije do produžetka.

Ali, na kraju je "Proces" presudio, pogodio je u poslednjem kvoteru i produžetku 14 od 16 slobodnih bacanja, uključujući i poslednja dva koja su Siksersima doneli pobedu. Oni i dalje imaju perfektan skor kod kuće, sedam pobeda u Vels Fargo Centru, problem su porazi u gostima.

Nikola Vučević je vodio Orlando do pete pobede u sezoni, 21 poen, 14 skokova za Crnogorca, na Floridi je pao Vašington koji ima košmarnu sezonu. Hauard se vratio u Orlando, dao 12 poena, imao 8 skokova, ali odbrana Vizardsa je kriminalna na trenutke.

Dozvolili su da domaćin povede sa 25 razlike, onda se vratili, ali je Di Džej Ogastin odigrao odličnu rolu i prelomio utakmicu. Vizardsi su tim koji dopušta rivalima 120 poena po meču, najgori su u ligi, izgubili su šest mečeva u nizu...

Rezultati:

Sakramento - Minesota 121:110
Juta - Boston 123:115
Denver - Bruklin 110:112
Majami - Indijana 102:110
Atlanta - Detroit 109:124
Filadelfija - Šarlot 133:132 pr.
Orlando - Vašington 117:108

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke