Tužna priča bivšeg NBA igrača, zaradio preko 16 miliona i završio na ulici

Autor: Nikola Miloradović
sreda 22.01.2020.
14:06
Izvor: Sportske.net

Još 2008. godine je otkriveno da ima bipolarni sindrom.

EPA/RHONA WISE
EPA/RHONA WISE

Povezane vesti

Internetom kruži snimak bivšeg američkog košarkaša Delontea Vesta, koji je pre par dana dobio batine nasred ulice u SAD, da bi potom završio i u lisicama.

Osvanuo je snimak na kojem Vest leži nasred puta dok ga nepoznati čovek  tuče, nakon toga je jedan policajac snimao Vestovu izjavu, zbog čega je na kraju i suspendovan.

Bivši igrač Bostona, Sijetla, Klivlenda i Dalasa je imao jako dobru karijeru u najjačoj ligi sveta, ali su ga uvek pratile loše priče van terena.

"Njujork Post" piše i da se 2010. godine šuškalo da je spavao sa majkom NBA zvezde i njegovog saigrača iz Kavalirsa u tom trenutku, LeBrona Džejmsa.

Dve godine pre toga je otkriveno da ima bipolarno sindrom, karijeru je okončao pre pet godina i to u razvojnoj ligi.

Procenjuje se da je tokom svoje NBA karijere zaradio oko 16,4 miliona dolara, ali zbog problema sa mentalnim zdravljem završio je u velikim problemima i na ulici.

Njegov nekadašnji saigrač Džamir Nelson je već istakao da će mu pomoći, kao i da je poslednjih meseci bio u kontaktu sa Vestom u pokušaju da mu pomogne, a nakon što je pomenuti snimak osvanuo na društvenim mrežama sve je veći broj ljudi iz NBA koji su spremni da mu se nađu.

Nadamo se da će se Vest izvući iz problema, bivši 24. pik sa drafta je upisao preko 400 nastupa u NBA ligi, postigao je preko 4000 poena i ostvario je odličan učinak za jednog igrača koji je biran pri dnu prve runde na draftu.


Ipak, po okončanju karijere problemi su postali sve veći, u nastavku pogledajte snimke koji su se pojavili na društvenim mrežama, ali na sopstvenu odgovornost.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke