Turci pokorili Kijev

Autor: Boban Filipović
nedelja 26.11.2017.
19:17
Izvor: Sportske.net

Ukrajina je vodila uoči poslednje četvrtine, ali je kvalitet turske reprezentacije ipak na kraju bio presudan.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Posle pobede nad Letonijom kod kuće na startu kvalifikacija za Mundobasket u Kini, Turska je slavila i protiv Ukrajine u gostima pa posle dva odigrana kola ima maksimalan skor.

Turci su bolje ušli u meč, otošli na prvi mali odmor sa četiri poena prednosti, ali Ukrajinci uspevaju da preokrenu u drugom kvartalu i da na poluvreme odu sa pola koša viška.

Domaćini su zadržali tih pola koša preimućstva i u trećoj deonici, ali u poslednjih deset minuta kvalitet Turske dolazi do izražaja, četa Ufuka Sariže dobija poslednju četvrtinu sa 25:17, pa je na kraju na semaforu pisalo 60:67.

Gedžim je bio najefikasniji kod Turaka sa 15 poena, jedan manje ubacio je Šanli, dovcifren je bio i Ermis, koji je postigao 10 poena i zabeležio osam asistencija.

Kod Ukrajinaca daleko najzapaženiji Gladir sa 20 poena i sedam skokova, a jedini koji ga je pratio bio je Kravtsov sa 10 poena i šest skokova.

Nešto ranije, u kvalifikacionoj grupi B je odigran prvi meč drugog kola, Letonija je u Rigi u finišu slomila otpor Švedske.


Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke